Τρελαίνεστε για γλυκόξινη σάλτσα – και εμείς το ίδιο. Όποτε πάμε σε κάποιο εστιατόριο που την σερβίρουν, δεν την χορταίνουμε. Ψάχνουμε καιρό να βρούμε μία συνταγή για γλυκόξινη σάλτσα χωρίς κέτσαπ και επιτέλους την βρήκαμε και την μοιραζόμαστε μαζί σας! Είναι εύκολη και πολύ, πολύ, πολύ νόστιμη! 

Τι θα χρειαστείτε για την γλυκόξινη σάλτσα;

  • 1 φλ. χυμός ανανά από κονσέρβα – προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικά κομματάκια ανανά περασμένα από το μούλτι για έξτρα υφή
  • 1/3 φλ. μηλόξυδο
  • 1-2 κτσ σάλτσα σόγιας ή σάλτσα ταμάρι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη ή καστανή ζάχαρη αλεσμένη στο μούλτι για να γίνει πούδρα
  • 2 κτσ κορν φλάουρ
  • 2 κτσ νερό
  • 2-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής – προαιρετικό αλλά θα κάνει διαφορά

γλυκόξινη

γλυκόξινη

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέστε χυμό ανανά, το μηλόξυδο, σάλτσα σόγιας και την ζάχαρη. Βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  2. Μέχρι να βράσει η σάλτσα, ανακατέψτε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με λίγο νερό.
  3. Όταν αρχίζει να βράζει η σάλτσα και να βγάζει μεγάλες φουσκάλες, τότε προσθέστε το μείγμα με το κορν φλάουρ. Όταν γίνει παχύρευστο το μείγμα, τότε αφαιρέστε από φωτιά.
  4. Προσθέστε το κόκκινο χρώμα. Βάλτε το μόνο την τελευταία στιγμή, ώστε να μην χαθεί η ζωντάνια του.
  5. Αφήστε την γλυκόξινη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αποθηκεύστε στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες – όχι ότι θα αντέξει πολύ. Θα την φάτε όλη πολύ σύντομα, τόσο νόστιμη που είναι.

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών με κοτόπουλο και λαχταριστή σάλτσα!