Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, μία γαλατόπιτα. Είναι ελαφρύ, κρεμώδες και ονειρεμένο γλυκό. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για την γαλατόπιτα;

  • 120 γρ. λεπτό σιμιγδάλι
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1.25 λίτρα γάλα (5 φλ.)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρούστα: 

  • 1 αυγό
  • 2 κτσ ζάχαρη άχνη
  • 2 κτσ γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C και βουτυρώστε το στρογγυλό σας ταψί όπου θα μπει η γαλατόπιτα. Πασπαλήστε λίγο σιμιγδάλι, περίπου 1-2 κουταλάκια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
  • Ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσοχή: μην το βράσετε.
  • Προσθέστε σιγά – σιγά λίγο από το γάλα στο μείγμα με το σιμιγδάλι με μία κουτάλα και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε άλλες 2 φορές.

  • Τώρα, ρίξτε όλο το μείγμα με το σιμιγδάλι μέσα στο γάλα και ανακατέψτε ώστε να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη η κρέμα. Αφήστε 5 λεπτά να «κάτσει».
  • Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά. Μετάφερετε το μείγμα στο ταψί του.
  • Για την κρούστα, ανακατεύουμε το ένα αυγό, την ζάχαρη και το γάλα. Καλύπτουμε με το μείγμα που φτιάξαμε την πίτα. Σιγουρευόμαστε ότι καλύπτει όλη την πίτα, από άκρη σε άκρη.
  • Ψήστε για 45-50 λεπτά. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν την απολαύσετε.
  • Σερβίρετε την γαλατόπιτα με λίγη ζάχαρη άχνη. Καλή όρεξη!

Δείτε ακόμη: Εύκολες γλυκοπατάτες στο φούρνο με σκόρδο και μυρωδικά!