Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη καστανό ρύζι, δεν ξέρετε τι χάνετε. Εκτός από πιο υγιεινό, χάρη στην διαφορετική διαδικασία αποφλοίωσής του, έχει και πιο γεμάτη γεύση σε σχέση με το λευκό ρύζι.

Όσο για τα λαχανικά, θα τα μαγειρέψουμε με τρόπο με τον οποίο θα απελευθερώσουν τόσες γεύσεις που θα δημιουργήσουμε το τέλειο πιάτο, είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό.

Επίσης, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική ως πιάτο που μπορείτε να μαγειρέψετε την προηγούμενη ημέρα και να το πάρετε μαζί στη δουλειά σε τάπερ. 

Τι θα χρειαστείτε για το καστανό ρύζι με λαχανικά;

  • 1/2 φλ. καστανό ρύζι (100 γρ.)
  • 1 φλ. κόκκινο λάχανο (80 γρ.)
  • 1/2 κεφάλι μπρόκολο
  • 1/2 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κολοκύθι
  • 2 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/8 κτγ πιπέρι καγιέν ή καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
  • 2 κτσ σως σόγιας
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα

καστανό ρύζι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίξτε λίγο νερό στο wok ή το τηγάνι και φέρτε σε μία βράση. Ύστερα, προσθέστε τα λαχανικά (πρέπει να τα καλύπτει το νερό) και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Ξεβγάλτε τα λαχανικά και αφήστε στην άκρη.
  • Ζεστάνετε το λάδι στο wok και προσθέστε το σκόρδο, το πιπέρι εάν χρησιμοποιείτε καθώς και τον μαϊντανό. Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας σταδιακά.
  • Προσθέστε τα λαχανικά, το ρύζι και ρίξτε και την σως σόγιας. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρετε ρίχνοντας λίγο σουσάμι από πάνω. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά βελτιώνει την γεύση και την εμφάνιση του πιάτου μας.
  • Μπορείτε να απολαύσετε το καστανό ρύζι με τα λαχανικά είτε αμέσως ενώ είναι ζεστό, είτε να το αποθηκεύσετε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και να το καταναλώσετε μέχρι και 5 μέρες μετά.

Σημειώσεις:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι άλλα λαχανικά θέλετε.

Δείτε ακόμη: Σήμερα θα φάμε κεφτεδάκια με αρωματική κόκκινη σάλτσα