Δεν χρειάζεται να πάτε στην κοντινότερη ταβέρνα για να απολαύσετε λαχταριστά κεμπάπ κοτόπουλο με την πιο νόστιμη μαρινάδα. Πλέον, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και θα είναι και απίθανα. Η μαρινάδα – το μυστικό της συνταγής – είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη. Μία συνταγή που έρχεται κατευθείαν από την Πόλη και έχει γεύση Ανατολή! Δείτε πως θα τα φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για τα κεμπάπ κοτόπουλου;

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 2 κτγ πάπρικα 
  • 1/2 κτγ κύμινο 
  • 1/8 κτγ κανέλα 
  • 1 κτγ νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1-3/4 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ μαύρο πιπέρι 
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και καθαρισμένο από το λίπος
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ηλιέλαιο για το ψήσιμο 

κεμπάπ κοτόπουλου

κεμπάπ κοτόπουλου

κεμπάπ κοτόπουλου

κεμπάπ κοτόπουλου

Εκτέλεση Συνταγής

    1. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την κανέλα, τις νιφάδες τσίλι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
    2. Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές και περάστε το σε σουβλάκια. Βάλτε ανάμεσα από τα κομμάτια κοτόπουλου φέτες κρεμμύδι, ή και πιπεριάς εάν το επιθυμείτε. Θα χρειαστείτε μεταξύ 6-8 καλαμάκια. Απλώστε μία λαδόκολλα, βάλτε τα καλαμάκια και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
    3. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Ψήστε τα κεμπάπ κοτόπουλο μέχρι να γίνουν καφετιά σε χρώμα. Ανά 10 λεπτά, γυρίστε τα. Μεταφέρετέ τα σε μία πιατέλα και σερβίρετε με ρύζι, πατάτες ή ότι άλλο επιθυμείτε. Καλή όρεξη!
  1. Σημείωση: Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μπούτι κοτόπουλο και όχι στήθος κοτόπουλο γιατί είναι λιγότερο πιθανό να ξεραθεί. Επίσης, το λεμόνι στην μαρινάδα θα έκανε το στήθος να σκληρύνει ενώ μαγειρεύεται.

Δείτε ακόμη: Η Καλύτερη Μαρινάδα για Κρέας! Ταιριάζει με κοτόπουλο – μπριζόλα – αρνί