Ένα νόστιμο και διαφορετικό πιάτο με αέρα Ιταλίας που θα γεμίσει αρώματα και υπέροχες γεύσεις το τραπέζι σας!

Υλικά

  • 1 κιλό νιόκι πατάτας
  • 1 κιλό μανιτάρια σιτάκε χοντροκομμένα
  • ½ κιλό λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
  • ⅔ φλιτζάνια λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει, προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο ψήνονται τα νιόκι, λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, αφήνοντάς τα να ροδίσουν καλά. Προσθέστε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

Προσθέστε το κρασί και μαγειρεψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί αλλά να μείνουν ακόμα λίγα υγρά. Προσθέστε τα νιόκι, ανακατέψτε τα όλα απαλά και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα νιόκι.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε από πάνω τη φέτα. Γαρνίρετε το πιάτο με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.