Η συνταγή αυτή για πατάτες ντελούξ έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, λόγω των μεσογειακών μυρωδικών που θα χρησιμοποιήσουμε. Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες. 

Το μυστικό σε αυτήν την συνταγή είναι η λαχταριστή σάλτσα που θα φτιάξουμε για τις πατάτες ντελούξ, με την οποία μάλιστα θα τις ψήσουμε στον φούρνο. Πάμε να δούμε πως:

Τι θα χρειαστείτε για τις πατάτες ντελούξ;

  • 1 κιλό πατάτες κόκκινες με την φλούδα τους
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κτγ αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • ½ κτγ σκόνη σκόρδου
  • ½ κτγ πάπρικα
  • ½ κτγ αλάτι
  • ¼ κτγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ¼ φλ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός 
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° κελσίου και απλώστε και μία λαδόκολλα στο ταψί.
  2. Κόψτε τις πατάτες σε σχήμα ντελούξ και τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ. Πλύνέ τες καλά και μην τις ξεφλουδίσετε.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, την σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και κουνήστε τες ελαφρά ώστε να πάει παντού.
  5. Ψήστε για 15 λεπτά. Γυρίστε τις πατάτες και ξανά ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
  6. Ξανά γυρίστε, ξανά ψήστε για 15 λεπτά.
  7. Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες ντελούξ, ρίξτε από πάνω τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και απολαύστε τες, αφού τις αφήσετε να κρυώσουν.

Δείτε ακόμη: Σούπερ γευστικές κόκκινες πατάτες φούρνου με σκόρδο, βούτυρο και παρμεζάνα