Σε αυτή την εύκολη συνταγή για μπιφτέκια σολομού, ντύνουμε τα κέικ σολομού με σκόρδο, άνηθο, πιπεριά, πάπρικα, ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαϊντανό, καρυκεύματα Old Bay, σάλτσα Worcestershire ή κόλιανδρο. Μη διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε και να κάνετε δικά σας αυτά τα κέικ σολομού!

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα σολομού, στραγγισμένο από όλα εκτός από 2 κουταλιές της σούπας υγρό, ξεφλουδισμένο
  • 1 μεγάλη φέτα ψωμί, αφαιρείται η κρούστα, τριμμένη (1 φλιτζάνι, 50 γρ.)
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • Πολλές στροφές φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τον σολομό (συμπεριλαμβανομένων 2 κουταλιών της σούπας από το υγρό της κονσέρβας), το ψωμί, το φρέσκο ​​κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, την πιπεριά, το αλεύρι, το αυγό, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σχηματίστε 8 μπουρεκάκια

  3. Καλύψτε τα μπιφτέκια και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή έως και αρκετές ώρες) για να τα βοηθήσετε να σφίξουν.

  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν όμορφα και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά.