Αυτή η ντοματόσουπα δεν είναι τυχαία, καθώς έχει μέσα συστατικά – έκπληξη όπως κολοκύθι και παρμεζάνα που θα απογειώσουν την γεύση της. Θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγητά, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Δείτε παρακάτω πως θα την φτιάξετε. 

Τι θα χρειαστείτε για την ντοματόσουπα;

  • 2 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. κολοκύθι
  • 700 γρ. τριμμένη ντομάτα (έτοιμη τριμμένη ή σπιτική)
  • 2 κτσ πελτές ντομάτας
  • 1 κύβος ζωμός κότας 
  • αλάτι
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 2 κτσ φρέσκος βασιλικός
  • 1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα

ντοματόσουπα

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και αφήστε στην άκρη.
  • Ζεστάνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετέ το μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Τώρα, σωτάρετε και το κολοκύθι.
  • Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα.
  • Ρίξτε σταδιακά και τον πελτέ ντομάτας.
  • Προσθέστε την ζάχαρη και το αλάτι και τον κύβο και ανακατέψτε καλά.
  • Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή. Καλύψτε με το καπάκι κα αφήστε να μαγειρευτεί η σούπα για 30 λεπτά. Μία στο τόσο ανακατέψτε λίγο.
  • Προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  • Απομακρύνετε την σούπα από την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ κάντε την βελουτέ. Εάν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, χρησιμοποιήστε το μίξερ σας. Μπορεί να χρειαστεί να αλέσετε την σούπα με δόσεις.
  • Επιστρέψτε την σούπα στην κατσαρόλα και ρίξτε και την παρμεζάνα ώστε να λιώσει εντελώς.
  • Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά και η ντοματόσουπα σας είναι έτοιμη για απόλαυση. Σερβίρετε με φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας και φρυγανισμένο ψωμί και θα ενθουσιαστείτε με την γεύση της. Καλή όρεξη!

ντοματόσουπα