Δοκιμάσαμε το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο και γκαζόζα και δεν γινόταν να μην το μοιραστούμε μαζί σας! Βρήκαμε την συνταγή από την ιστοσελίδα xrysessyntages. Είναι ιδανική για τις ημέρες νηστείας αλλά και για κάθε ημέρα, αφού είναι πολύ γευστικό και ελαφρύ κέικ. Τι λέτε; Θα το φτιάξετε και εσείς; 

Τι θα χρειαστείτε για το νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο;

  • 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερού ινδοκάρυδο
  • 1 ποτήρι νερού γκαζόζα ή Sprite
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 1/2 ποτήρια νερού φαρίνα και ένα κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ ή
  • 3 1/2 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 1/2 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ.
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

200 γρ. σταγόνες κουβερτούρα και 2 κουταλάκια του γλυκού αραβοσιτελαιο σε μπεν-μαρί και τριμμένο φουντούκι.

Ή εναλλακτικά:

Κοσκινίζω ζάχαρη άχνη και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα του,λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Εκτέλεση Συνταγής:

  1. Σε δοχείο χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι να γίνει μια λεία κρέμα και δεν ξαναχρησιμοποιώ το μίξερ στο μίγμα.
  2. Με ενα αβγοδάρτη ή κουτάλι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά προσεκτικά προσθέτοντας τα ένα ένα εκτός την κουβερτούρα.
  3. Αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά τη φόρμα μας,βάζουμε μια στρώση από το μίγμα, στο υπόλοιπο προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια ,ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1ώρα, να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι.
  5. Το ξεφορμάρουμε μετά από μισή ώρα να κρυώσει καλά.

Διαβάστε ακόμη: Απίθανο αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά!