Έχετε δοκιμάσει κρεμμύδι τουρσί; Είναι πραγματικά τόσο νόστιμο, που δεν θα το πιστεύετε τι χάνατε τόσα χρόνια.

Είναι δροσερό και απογειώνει κάθε γεύμα στο οποίο θα το προσθέτετε. Μπορείτε να βάλετε το κρεμμυδάκι σε μπέργκερ, σε αραβική, σε κρύο σάντουιτς, σε σαλάτα καθώς και πάνω από το αβοκάντο τοστ.

Επίσης, έχει εντυπωσιακό ροζ χρώμα, που το κάνει και πολύ ινσταγκραμικό. 

Τι θα χρειαστείτε για το κρεμμύδι τουρσί;

  • 1/2 φλ. λευκό ξύδι
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 1/2 κτσ ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Εάν δεν είστε δεξιοτέχνης του μαχαιριού, χρησιμοποιήστε ένα peeler.
  • Μεταφέρετε το κρεμμύδι σε ένα γυάλινο βάζο.
  • Σε τηγανάκι, αναμειγνύετε το ξύδι, το νερό, την ζάχαρη και το αλάτι. Σιγομαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει το μείγμα.
  • Ρίξτε το υγρό μέσα στο βάζο με το κρεμμύδι. Σιγουρευτείτε ότι καλύπτουν εντελώς το κρεμμύδι.
  • Αφήστε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να κάτσει το μείγμα και μετά μεταφέρετε το ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρεμμύδι τουρσί μετά από μία ώρα ή όποτε θέλετε μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων.

Δείτε ακόμη: Απίθανη μαρμελάδα μπέικον – Για να συνοδέψετε τα μπέργκερ σας και όχι μόνο