Εμείς στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τον espresso και τον cappuccino και αρκετές φορές το φτιάχνουμε και μόνοι στο σπίτι είτε ζεστό, είτε κρύο.

Ας δούμε ένα ένα τα βήματα για να γίνει τέλειος όπως των baristi:  

1ο βήμα: Επιλογή επώνυμης εταιρίας σε κάψουλες (εμείς προτείνουμε την εταιρία Nespresso καθώς τη βρίσκουμε παντού και ο καφές είναι πάντοτε επιτυχημένος).

2ο βήμα:Επαγγελματική εκχύλιση του καφέ με ήμι- επαγγελματική μηχανή που θα έχετε αγοράσει από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών συμβατό με τις κάψουλες που προμηθεύεστε από το super market ή το δίκτυο καταστημάτων της Nespresso.  Το τελικό προϊόν προκύπτει ζεστό, αν όμως εσείς θέλετε να  απολαύσετε κρύο  τον καφέ σας βάλτε σ’ ένα ποτήρι παγάκια και μετά ρίξτε το ζεστό καφέ ( αφού έχετε προσθέσει τη ζάχαρη και έχει λιώσει ) στο ποτήρι για να είναι το τελικό αποτέλεσμα πιο συμπυκνωμένο και να κρατήσει τη γεύση και τα αρώματά του. Για τον espresso χρησιμοποιείς μια κάψουλα, ενώ για τον cappuccino από μια έως δύο ανάλογα με το πόσο βαρύ τον θέλεις ή αν τον προτιμάς μονό ή διπλό.

3ο βήμα: Η ζάχαρη: Για να λιώσει η ζάχαρη,  ο καφές πρέπει να είναι ζεστός. Κατά συνέπεια αν θέλετε, όπως είπαμε, την επιλογή του παγωμένου  θα πρέπει να έχει ανακατευτεί όσο ο καφές είναι στους 65 °C.

4o βήμα: Η προσθήκη του πάγου στο ζεστό καφέ. Πρέπει αρχικά να θρυμματιστεί ο ζεστός καπουτσίνο με τον πάγο. Στη φάση αυτή είναι απαραίτητη μια καλή φραπεδιέρα.

5ο βήμα: Δημιουργία αφρόγαλα . Πάντα χρησιμοποιούμε φρέσκο γάλα πολύ παγωμένο σε θερμοκρασία  4-8°C τον οποίο επίσης το χτυπάμε στη φραπεδιέρα μέχρι να γίνει αφρός.

Εμείς, προτείνουμε τις κάψουλες του καφέ της εταιρίας Nespresso, οι οποίες διατίθενται μέσω των Nespresso Boutiques, μέσω παραγγελιών στο τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com καθώς επίσης και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

 

Η Nespresso επεκτείνει προς διευκόλυνση του αγοραστικού της κοινού το υπάρχον δίκτυό της με δύο νέα σημεία πώλησης, στο εμπορικό κέντρο McArthurGlen και την Πάτρα. Τα δύο νέα καταστήματα θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2019 και θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης. Συνολικά, ο αριθμός των καταστημάτων της Nespresso στη χώρα θα ανέλθει σε δέκα, επτά στην Αττική και τρία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, και ως ηγέτης διεθνώς στον τομέα αυτό, θέτει σε λειτουργία τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία «Ανακύκλωση στο σπίτι». Η υπηρεσία αποτελεί επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης της εταιρείας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το 2014.

Μέχρι πρότινος οι καταναλωτές Nespresso παρέδιδαν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ τους σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία συλλογής στις Nespresso Boutique και σε επιλεγμένα καταστήματα Κωτσόβολος. Πλέον  οι καταναλωτές θα έχουν και τη δυνατότητα να παραδίδουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλές τους στον μεταφορέα με την παραλαβή της παραγγελία τους κατ’ οίκον.

Η υπηρεσία προσφέρει πρακτικά τη δυνατότητα ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό, σε όλη την Ελλάδα, με το κόστος συσκευασίας, συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των καψουλών να το αναλαμβάνει η εταιρεία, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τον πελάτη – μέλος του Nespresso Club.

Οι προς ανακύκλωση κάψουλες μετά τη συλλογή τους, μεταφέρονται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ)της ΕΛΒΑΛ. Εκεί, η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών, διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο.  Στη συνέχεια το αλουμίνιο ανακυκλώνεται από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου, και ο καφές αποστέλλεται για κομποστοποίηση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nespresso, Αντώνης Αυγερόπουλος ανέφερε σχετικά:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNAτης εταιρείας Nespresso από το 1991, με δράσεις που αναλαμβάνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο και αφορούν όλο το «ταξίδι» του καφέ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύξαμε την πρωτοποριακή υπηρεσία «Ανακύκλωση στο σπίτι». Η υπηρεσία  αποσκοπεί στη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των καταναλωτών για ανακύκλωση καψουλών αλουμινίου, και συμβάλει στη δημιουργία κουλτούρας ανακύκλωσης γενικότερα».

Μάθετε περισσότερα για τη νέα υπηρεσία της Nespresso «Ανακύκλωση στο σπίτι» στο: https://www.nespresso.com/gr/el/how-to-recycle-coffee-capsules