Αυτά τα ψητά ραβιόλια με σπανάκι και σάλτσα τομάτας είναι ένα πλούσιο, θρεπτικό και φυσικά εξαιρετικό κυρίως πιάτο για ένα οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

1 πακέτο φρέσκια ή κατεψυγμένα ραβιόλια

340 gr μαρινάρα

2 φλ φρέσκο σπανάκι

1 1/2 φλ τριμμένη παρμεζάνα

1 κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κσ ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε καλά ένα ταψί 9×13. Σωτάρουμε γρήγορα το σπανάκι σε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε το 3/4 ενός φλιτζανιού της μαρινάρας στο κάτω μέρος του ταψιού και τοποθετούμε τα μισά ραβιόλια απλώνοντας από πάνω πάλι σάλτσα. Προσθέτουμε παρμεζάνα και σπανάκι και επαναλαμβάνουμε τα στρώματα ξανά από πάνω με την ίδια σειρά. Τελειώνουμε συμπληρώνοντας με την κόκκινη σάλτσα, την παρμεζάνα και φυσικά το πιπέρι. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά αν τα ραβιόλια είναι φρέσκα και 30 αν είναι κατεψυγμένα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα μέχρι το τυρί να κάνει κρούστα. Γαρνίρουμε τα ραβιόλι με μαϊντανό και σερβίρουμε.