Εύκολη vegan συνταγή με ρεβίθια, κάρυ και σπανάκι σε κρεμώδη σάλτσα ντομάτας που φτιάχνεται γρήγορα και είναι τόσο απολαυστική!

Υλικά

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1/4 κγ κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα ζεστό τσίλι σε σκόνη
  • 1 κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας
  • 200 ml νερό
  • 2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγισμένα
  • 3 χούφτες σπανάκι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά πριν προσθέσουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τηγανίζουμε για ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει και να μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τηγανίζουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε μετά από 10 λεπτα,  αφήνοντάς τα για άλλα 20 λεπτά.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ με βρασμένο νερό το σπανάκι και όταν μαραθεί, ρίξτε σε ένα σουρωτήρι και στύψτε το περιττό νερό από το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το κάρυ όταν είναι έτοιμο. Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο, νιφάδες τσίλι, κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και vegan κρέμα!