Τι έχει το μενού σήμερα; Ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, αυτό έχει. Αυτό το πιάτο είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό, που θα θέλετε να το τρώτε πολλές μέρες συνεχόμενα. Ειδικά, εάν είστε φαν του ριζότου, των μανιταριών ή του λαδιού τρούφας. Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε ρύζι για ριζότο (arborio) που είναι ιδανικό καθώς βοηθάει να δημιουργηθεί η κρεμώδης σύσταση που θέλουμε. Είναι εύκολο να το μαγειρέψετε, απλώς απαιτεί συχνό ανακάτεμα και μπόλικο νερό. Πάμε να φτιάξουμε το υπέροχο αυτό ριζότο; Θα είναι σαν να το τρώτε σε εστιατόριο!

Τι θα χρειαστείτε για το ριζότο μανιταριών;

  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβος ζωμός μανιταριών
  • αλάτι & πιπέρι
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. ρύζι για ριζότο (arborio)
  • 2 ½ φλ. βραστό νερό
  • 2 κτσ λάδι τρούφας
  • φρεσκοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής

1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέστε τα μανιτάρια και τον κύβο μανιταριών. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.

3. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ρύζι arborio και ανεβάστε την θερμοκρασία σε υψηλή. Ανακατέψτε.

4. Προσθέστε κρασί στο μείγμα. Μαγειρέψτε και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Όταν το κρασί έχει απορροφηθεί, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς.

5. Προσθέστε ½ φλ. βραστού νερού. Μαγειρέψτε το ρύζι για λίγο ακόμη μέχρι να απορροφηθεί.

6. Συνεχίστε να μαγειρεύετε με το ίδιον τρόπο. Προσθέστε ξανά ½ φλ. βραστού νερού και επαναλάβετε την διαδικασία όταν απορροφηθεί.

7. Προσθέστε το λάδι τρούφας και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.

8. Έτοιμο το λαχταριστό ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας! Δοκιμάστε το και θα τρελαθείτε με το πόσο αρωματικό και νόστιμο είναι. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να ρίξετε λίγο τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Καλή όρεξη!

ριζότο μανιταριών

Δείτε ακόμη: Truffle Aioli: Φτιάχνουμε σπιτική μαγιονέζα με λάδι τρούφας