Αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο αρνάκι στον φούρνο με πατάτες και μουσταρδόμελο. Εάν δεν σουβλίσετε το Πάσχα, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να απολαύσετε το αρνί. Επίσης, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτήν την ελληνικότατη συνταγή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Με την συγκεκριμένη συνταγή το κρέας θα βγει μαλακό και όχι ξηρό. Το μυστικό είναι στο σιγανό μαγείρεμα. Επίσης, καθώς το αρνί έχει έντονη γεύση, θα ταιριάξει πολύ να χρησιμοποιήσουμε δεντρολίβανο και πιπέρι για να την τονίσουμε. Ακόμη και φρέσκια ρίγανη εάν σας αρέσει. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για το αρνάκι με μουσταρδόμελο;

  • 1 μπούτι αρνίσιο (1 κιλό)
  • 1.5 κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. απαλή μουστάρδα 
  • 100 γρ. μέλι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 45 κτσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τοποθετήστε το αρνί σε μία μεγάλη λαδόκολλα και κάντε μικρές τρύπες με ένα μαχαίρι στην επιφάνεια του αρνιού.
  3. Κόψτε τις σκελίδες σκόρδο σε 3-4 κομματάκι την κάθε μία. Βάλτε το κάθε κομμάτι στις τρυπούλες, μαζί με λίγο δεντρολίβανο. Λούστε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
  4. Βάλτε το κρέας στον φούρνο, ρίξτε το λευκό κρασί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα. Οι πατάτες και το κρέας μαγειρεύονται σε διαφορετικούς χρόνους, επομένως θα προσθέσετε τις πατάτες αργότερα. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και αλατοπιπερώστε τες.
  5. Μετά από 1,5 ώρα, ξετυλίξτε το αρνί από το αλουμινόχαρτο και προσθέστε τις πατάτες. Περιλούστε τες με 1-2 κτσ ελαιόλαδο.
  6. Ξανά καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλη μία ώρα.
  7. Προετοιμάστε το μουσταρδόμελο. Ρίξτε το μέλι σε ένα μπολάκι και λιώστε το στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει εντελώς υγρό. Ανακατέψτε το μέλι με την μουστάρδα και τον χυμό λεμόνι. Με ένα πινελάκι, λούστε το αρνάκι με το μουσταρδόμελο. Μην ξανά βάλετε αλουμινόχαρτο. Ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα το αρνί.
  8. Αφήστε το κρέας να κάτσει για 5 λεπτά πριν σερβίρετε. Ιδανικά, ταιριάζει πολύ να φάτε το υπέροχο αυτό πιάτο με χωριάτικη σαλάτα και λίγο τζατζικάκι. Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Μελετίνια: Το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.