Το ομολογούμε, μας αρέσουν πολύ τα burger. Ωστόσο, θέλουμε μία πιο υγιεινή και ελαφριά εναλλακτική. Τα burger γαλοπούλας είναι εξαιρετικά όταν τα τρώμε ‘απ΄ εξω’ αλλά δεν τα πετυχαίνουμε το ίδιο όταν τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Μέχρι που βρήκαμε αυτήν την συνταγή για πραγματικά νόστιμα burger γαλοπούλας, τόσο που έγιναν τα αγαπημένα μας. Δείτε παρακάτω πως θα τα φτιάξετε και εσείς: 

Τι θα χρειαστείτε για τα burger γαλοπούλας:

  • 1 κιλό κιμάς από γαλοπούλα
  • 2 αυγά
  • 2 φέτες προχτεσινό ψωμί
  • 2 ψωμάκια για burger – το τέλειο ψωμί έχει και αυτό σημασία, γι’αυτό επιλέγουμε τα “Δέκα Brioche Burger” ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1/2 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 κτσ φρεσκοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

burger γαλοπούλας

Εκτέλεση Συνταγής:

  • Βουτήξτε το προχτεσινό ψωμί στο γάλα και αφήστε το για 5 λεπτά να μουλιάσει.
  • Συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ψωμί. Στραγγίξτε το γάλα από το ψωμί και κάντε το κομματάκια μέσα στον κιμά. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
  • Σχηματίστε με τα χέρια σας τα μπιφτέκια.
  • Ζεστάνετε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για 6-8 λεπτά σε κάθε μεριά.
  • Συναρμολογήστε τα burger, με τα ψωμάκια και άλλα υλικά όπως φέτες τυρί, φέτα ντομάτα, τηγανητό αυγό, μαρούλι κτλ.

Το τέλειο ψωμί για burger 

Διαλέξαμε τα νέα “Δέκα Brioche Burger” του Καραμολέγκου. Γιατί; Γιατί πρόκειται για το πιο νόστιμο, αφράτο, με βουτυρένια γεύση και άρωμα και φυσικά με την υπογραφή του Καραμολέγκου. Το “Δέκα Brioche Burger” είναι η καλύτερη αφορμή για σπιτικό burger, με street food χαρακτήρα. Φτιάξτε το δικό
σας αγαπημένο με τα υλικά που διαθέτει η κουζίνα σας και… πολλή φαντασία. Σε εντυπωσιακή μαύρη, αδιαφανή συσκευασία με 4 τεμάχια, που συνδυάζει την απόλαυση με την αισθητική.