Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε παντού αυτά τα ραγισμένα μπισκότα, τα μπισκότα «κρακελέ» όπως λέγονται. Έχουν κατακλύσει το instagram και όχι άδικα, αφού είναι εντυπωσιακά στην όψη. Είναι μαλακά μέσα και τραγανά απ΄έξω, γεγονός που τα κάνει πεντανόστιμα! Το καλύτερο; Είναι και πολύ εύκολο να τα φτιάξετε! Πάμε να δούμε πως: 

Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα κρακελέ;

  • 2 1/3 φλ. (ή 284γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κτσ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κτσ αλάτι
  • 2 φλ. (400 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλ. (175ml) ηλιέλαιο
  • 1 φλ. (85γρ.) κακάο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 φλ. (100γρ.) ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

μπισκότα κρακελέ

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Με το μίξερ χειρός, χτυπάμε μαζί την ζάχαρη άχνη και το λάδι.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα και το κακάο με τις βανίλιες. Ύστερα, ρίχνουμε τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε την ζύμη με μία πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για 45-60 λεπτά.
  • Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη που αφήσαμε για το πασπάλισμα σε ένα μικρό μπολ.
  • Δουλεύουμε την ζύμη και φτιάχνουμε μπαλάκια.
  • Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στο ταψί με λίγη απόσταση (3-4 εκατοστά) μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-13 λεπτά. Θα πρέπει να είναι σχετικά μαλακά στο άγγιγμα. Τα μπισκότα όταν ψήνονται φουσκώνουν και σκάνε ολόγυρα και γίνονται κρακελέ.
  • Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 10′ πριν τα σερβίρετε!
  • Τα κρακελέ σας μπισκότα είναι έτοιμα για απόλαυση! Είναι υπέροχα και δείχνουν τόσο όμορφα!

μπισκότα κρακελέ

Δείτε ακόμη: Γιορτινή τάρτα τομάτας