Τα αυγά ποσέ είναι τόσο νόστιμα και δεν μπορούν να λείπουν από το τέλειο brunch! Σήμερα, με μερικά έξυπνα tips θα μάθουμε τα μυστικά για τα τέλεια αυγά ποσέ κάθε φορά.

Έχω δει πολύ κόσμο να παραγγέλνει αυγά ποσέ όταν είναι έξω για φαγητό, όμως σπάνια ακούω ότι τα φτιάχνει κανείς μόνος του στο σπίτι του. Γιατί; Γιατί είναι πολύ εύκολο να πάει κάτι λάθος και να μην βγουν τέλεια, όπως τα θέλουμε.

Πρόκειται για έναν από τους πιο υγιεινούς τρόπους να μαγειρέψουμε τα αυγά μας, ο οποίος δεν τους στερεί σε γεύση.

Τα μυστικά για τα τέλεια αυγά ποσέ:

 • Θέλουμε ένα βαθύ κατσαρολάκι με τα 2/3 του γεμισμένα με νερό. Εάν έχετε πιο φλατ σκεύος ή λιγότερο νερό, μπορεί να καταλήξετε με αυγό που μοιάζει με μάτι.
 • Χρησιμοποιήστε όσο πιο φρέσκα αυγά γίνεται. Ιδανικά, να τα έχει αγοράσει εκείνο το πρωί. Τα πιο φρέσκα αυγά θα έχουν πιο σφιχτό ασπράδι, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα που επιθυμούμε. Τα αυγά που είναι ημερών θα έχουν και αυτό το πολύ λεπτόρευστο ασπράδι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στο σχήμα του αυγού μας, αφού θα «σπάσει» όσο το βράζουμε.

Δεν θέλουμε να έχει τέτοια υφή το αυγό μας, γι’αυτό φροντίζουμε να χρησιμοποιήσουμε όσο πιο φρέσκα γίνεται.

 • Ωστόσο, επειδή δεν είναι εύκολο να τρέχουμε στην αγορά για αυγά με το που ξυπνήσουμε, υπάρχει ένα κόλπο. Ό,τι αυγά και να έχετε, πριν τα ρίξετε στο βραστό νερό, περάστε τα από ένα μικρό σουρωτήρι, ώστε να μείνει μόνο το σφιχτό ασπράδι.
 • Ρίχνουμε το αυγό μας σε ένα μικρό μπολάκι ή σε ένα κοντό φλιτζάνι καφέ.

 • Καλύτερα να μην προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει γιατί αλλάζει την πυκνότητα του νερού και χαλάει το σχήμα του αυγού. Ρίξτε το αλάτι εκ των υστέρων.
 • Αφού βράσει το νερό που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι (μην ανησυχείτε ότι θα έχουν γεύση ξυδιού τα αυγά σας) και δημιουργούμε μία δίνη ανακατεύοντας.
 • Ρίχνουμε το αυγό από το φλιτζάνι στην δίνη με προσοχή.
 • Μαγειρέψτε το αυγό για 3 λεπτά. Εάν θέλετε πιο σφιχτό κρόκο, κρατήστε λίγο ακόμη.
 • Αφαιρέστε προσεχτικά το αυγό με μία κουτάλια με τρύπες.
 • Εάν θέλετε να φτιάξετε πολλά αυγά ποσέ ταυτόχρονα, μην δημιουργήσετε δίνη. Ρίξτε το κάθε αυγό σε απόσταση το ένα από το άλλο και περιμένετε 3 λεπτά. Το σχήμα θα είναι λίγο πιο φλατ αλλά θα είναι εξίσου πετυχημένα. Απλώς μπορεί να έχετε ασπράδια που θα επιπλέουν εδώ και εκεί στο κατσαρολάκι.

 • Σερβίρετε όπως θέλετε! Μην ξεχάσετε το τριμμένο πιπέρι που του ταιριάζει πολύ!

αυγά ποσέ

Εμείς χρησιμοποιήσαμε τα τέλεια αυγά: Ηπειρωτικά Αυγά 

Τα πιο θρεπτικά αυγά με σελήνιο και βιταμίνη Ε!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προτείνουν να εντάξουμε στη διατροφή μας τα Ηπειρώτικα Αυγά Αχυρώνα, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο και αποτελούν πηγή βιταμίνης Ε. Το σελήνιο (Se), είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του θυρεοειδούς αδένα. Όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε, που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, τότε η δράση του ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Εξίσου σημαντικό για ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό είναι η κατανάλωση φρέσκων προϊόντων. Η φρεσκάδα των Ηπειρώτικων Αυγών είναι εγγυημένη, καθώς η διανομή τους πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από την παραγωγή τους, χάρη στη συγγενική συνεργασία που έχουν αναπτύξει με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», έχοντας κοινό παρονομαστή την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που παράγουν.

Η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων προσφέρει στους καταναλωτές αυγά με ονομασία προέλευσης, απαράμιλλης ποιότητας και διατροφικής αξίας. Διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων αυγού που απαντούν στις ανάγκες των καταναλωτών καθώς και στις διατροφικές τάσεις της του σήμερα.