Τα τελευταία χρόνια έχουμε επηρεαστεί από την μεξικάνικη κουζίνα και έχουμε επιχειρήσει να φτιάξουμε στο σπίτι τα δικά μας tacos, με μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα, δοκιμάσαμε να πάμε τους πειραματισμούς μας ένα βήμα παραπέρα, φτιάχνοντας γλυκά tacos μηλοπιτάκια. Βγήκαν – φυσικά – πεντανόστιμα και δείχνουν τόσο όμορφα. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τους καλεσμένους σας, ειδικά εάν έχετε κανονίσει μία λατινοαμερικάνικη βραδιά. Δοκιμάστε τα και εσείς και θα εκπλαγείτε από την γεύση τους. 

Τι θα χρειαστείτε για τα tacos μηλοπιτάκια;

Για τα tacos:

  • 6 μικρές τορτίγιες
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1½ κτγ κανέλα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για την γέμιση:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 fl. κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

Για τα μήλα και την σάλτσα τους:

  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα, ψιλοκομμένα σε κύβους
  • ½ κτγ κανέλα
  • ⅛ φλ. κορν φλαούρ
  • ⅓ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ⅛ κτγ μοσχοκάρυδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ. νερό

tacos μηλοπιτάκια

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
  2. Κόψτε τις τορτίγιες με ένα μαχαίρι σε μικρότερους κύκλους, περίπου όσο ένα μικρό πιάτο. Εάν έχετε βρει ήδη μικρές τορτίγιες, είστε οκ.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν είναι έτοιμο για τηγάνισμα, ρίξτε μία μία τις τορτίγιες για 10-15 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά.
  4. Με το που τις βγάλετε από το τηγάνι, διπλώστε τες ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να πάρουν το σχήμα του τάκο. Περιμένετ μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να κάτσουν σε αυτό το σχήμα ενώ τα πιέζετε με το πιρούνι.
  5. Αμέσως, βουτήξτε τα τάκος στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα. Ρίξτε λίγο μείγμα και μέσα στα τάκος. Αφήστε στην άκρη.
  6. Ένα καλό tip για να στερεώσετε τα τάκος είναι να πάρετε μία φόρμα για μάφινς, να την αναποδογυρίσετε και να στερεώσετε τα τάκος τις εσοχές.
  7. Για τα μήλα και την σάλτσα τους, σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε το νερό, το κορν φλάουρ, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστη στην υφή. Ανακατέψτε που και που.
  8. Προσθέστε τα μήλα και τις βανίλιες και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου.
  9. Για την γέμιση, χτυπήστε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες για 2 λεπτά, με μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα.
  10. Γεμίστε τα τάκος με την γέμιση και ρίξτε και το μείγμα με τα μήλα από πάνω.
  11. Είναι έτοιμα τα λαχταριστά tacos μηλοπιτάκια σας! Καλή απόλαυση! Μπορείτε να τα καταναλώσετε μέσα σε 3 μέρες, ωστόσο την επόμενη μέρα δεν θα είναι τόσο τραγανά τα τάκος.

Δείτε ακόμη: Μπουκιές μπανάνας με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο – Το πιο εύκολο γλυκό ever