Αυτό το πιάτο θυμίζει καρμπονάρα αλλά δεν είναι. Γίνεται πολύ εύκολα ακόμη και για όσους βαριούνται τη μαγειρική. Είναι πικάντικο και τρώγεται μέχρι την τελευταία μπουκιά!

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 300 γρ. ταλιατέλες 
  • 125 γρ. μπλε τυρί
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 10cl κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλαδιά θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κομμάτι βούτυρο ( ανάλογα το πόσο βουτυρένια τα τρως τα ζυμαρικά)
  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και το κρεμμύδι. Κόψτε στο multi το μαϊντανό. 
  2. Κόψτε το μπλε τυρί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. 
  3. Τσιγαρίστε το μπέικον στο δικό του λίπος, αφού το κόψετε σε κομμάτια.
  4. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα τηγάνι καθώς και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά  για να μην κολλήσει. 
  5. Βράστε τις ταλιατέλες με βάση τις οδηγίες που έχει πάνω στο κουτί.
  6. Σερβίρετε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά και ανακατέψτε με το βούτυρο,  το μαϊντανό και το θυμάρι. Τέλος χύστε το μείγμα και ανακατέψτε εκ νέου.
  7. Αν θέλετε extra γεύση ταιριάζει η τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι.

Απολαύστε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί.