Στην Ιβηρική Χερσόνησο, σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και σε μερικές τουριστικές γειτονιές της Ελλάδα, βλέπουμε σε ταμπέλες από bar να γράφουν ότι σερβίρουν “tapas”. Tapas είναι ουσιαστικά οι μεζέδες που σερβίρονται μαζί με το ποτό. Συνήθως πρόκειται για σνακ που καταναλώνονται ωραία μαζί με ό,τι πίνουμε. Σήμερα, λοιπόν, θα φτιάξουμε υπέροχα tapas με καπνιστό σολομό πάνω σε μικρά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρυγανιές ή ψωμί της επιλογής σας, εμείς προτιμήσαμε να κάνουμε την συνταγή λίγο πιο ελληνική. Και με τι θα τα σερβίρουμε; Με Peleano Wine Beverages, που ταιριάζουν τέλεια. 

Τι θα χρειαστείτε για τα κουλούρια με καπνιστό σολομό; 

  • 4 μικρά κουλούρια Θεσσαλονίκης κομμένα στην μέση – θα τα βρείτε σε πολλούς φούρνους και σε κάποια σουπερμάρκετ
  • 200 γρ. καπνιστός σολομός
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 μικρά αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι
  • κάπαρη 
  • φρέσκος άνηθος 
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 200 γρ. τυρί κρέμα με τον άνηθο, το μαύρο πιπέρι και χυμό από μισό λεμόνι.

  • Τώρα, συναρμολογήστε τα κουλούρια. Πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το αβοκάντο, μετά ο σολομός, μετά λίγη κάπαρη και λίγος ακόμη άνηθος.

 

Με τι θα συνοδέψετε τα υπέροχα tapas που μόλις φτιάξατε; 

Εμείς προτείνουμε να συνοδέψετε τα κουλούρια με σολομό – που τρώγονται άνετα και για brunch ή βραδινό, με τα wine beverages του Peleano. Αποτελεί την ιδανική πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας, μια δροσιστική και ελαφριά απόδραση από την απαιτητική καθημερινότητα. Ταιριάζει υπέροχα με ελαφριά σνακς και την εύθυμη διάθεσή μας.

Η γευστική ιστορία του Peleano συμπληρώνεται μοναδικά από τη δημιουργική σφραγίδα του g design studio, οι οποίοι δημιούργησαν την οπτική ταυτότητα του
Peleano,παντρεύοντας μοναδικά τις γεωμετρικές αναφορές των λαογραφικών μοτίβων της Πελοποννήσου με τη σύγχρονη αισθητική.

+ Processed with Focos

‘’Peleano: Sparkling Tale’’ από μοσχάτο με αρώματα λουλουδιών και lime. Είναι bubbly, ελαφρύ, με μόνο 6 % abv και σερβίρεται παγωμένο είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός απολαυστικού cocktail.

‘’Peleano: Sparkling Tale Rose’’ από ροζέ μοσχοφίλερο Μαντινείας με φυσικά αρώματα τριαντάφυλλου και λευκών λουλουδιών και την χαρακτηριστική bubbly υφή και 6 % abv. Σερβίρεται παγωμένο είτε μόνο του, είτε ως η τέλεια συνοδεία για γλυκιές απολαύσεις.

Το Peleano διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και ζαχαροπλαστεία.

+ Processed with Focos