Στην πρόσφατή μας εξόρμηση στο αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, στην Νάξο, γευματίσαμε στο Avaton 1739. Το εστιατόριο με την εντυπωσιακή θέα είναι το μόνο εστιατόριο που βρίσκεται σε ιστορικό κάστρο (μαζί με της Μονεμβασιάς), στο Παλιό Κάστρο της Νάξου. Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου οι Ουρσουλίνες έτρωγαν πριν 250 χρόνια, το Avaton επαναφέρει με σεβασμό και άριστες πρώτες ύλες την παλιά κουζίνα τους, στο σήμερα.

Βρίσκεται στο πιο περιζήτητο σημείο της Νάξου, στην περιοχή του Κάστρου που στέκεται επιβλητικά πάνω από το λιμάνι του νησιού.

Τον εντυπωσιακό κατάλογο υπογράφει ο γνωστός Σεφ Χάρης Μπονάνος και δημιουργεί συνδυασμούς εμπνευσμένους από το Παλιό Μοναστήρι με τα υψηλά στάνταρ της γαστρονομίας του σήμερα. Έτσι, το Avaton «παντρεύει» την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με την μοντέρνα γαστρονομία, δημιουργώντας νέα πιάτα που βασίζονται σε γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις.

Λαχταριστή σαλάτα με εκλεκτά τοπικά υλικά: Κόκκινο Παντζάρι, Κίτρινο Παντζάρι, Φιλέτο από Πορτοκάλι, Αρσενικό Νάξου, πίκλα καρότο, ξινόμηλο, Κουκουνάρι, Ελαιόλαδο, Ανθός Αλατιού, Άγρια Ρόκα

Όσο για τις άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, δεν υπάρχει ούτε ένα υλικό που να μην προέρχεται από το νησί της Νάξου. Όλα είναι τοπικά και φτιάχνονται με μεράκι σε βιολογικές φάρμες, από μικροβοσκούς και ντόπιους μικροπαραγωγούς. Έτσι, μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα πλέον τυριά και αλλαντικά του νησιού, καθώς και την διάσημη πατάτα Νάξου, σε ευφάνταστους συνδυασμούς.

Το Avaton μας περιμένει να ζήσουμε εκεί μερικές από τις ωραιότερες καλοκαιρινές αναμνήσεις, κάθε ώρα της ημέρας. Μπορεί κανείς να απολαύσει το brunch του, από τις 9:30 το πρωί ώστε να ξεκινήσει την ημέρα του με τον καλύτερο τρόπο, ενώ στις 15:00 ξεκινάει το a la carte μενού, με τα χαρακτηριστικά πιάτα που σερβίρονται μέχρι τις 00:00.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AVATON 1739 (@avaton1739)

Ακόμη, την γαστρονομική αυτή εμπειρία, θα συνοδέψουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από διάφορα ελληνικά οινοποιεία και άλλες ιδιαίτερες κατηγορίες κρασιών από νησιά της Ελλάδας. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και το διάσημο Κίτρο της Νάξου καθώς και απεριτίφ από τοπικά υλικά και δροσιστικά κοκτέιλ, στο roof του Avaton 1739 με θέα το λιμάνι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AVATON 1739 (@avaton1739)

Βρείτε το Avaton 1739 Brunch Coffee & Wine Roof στο instagram 

Τηλ. Επικοινωνίας 2285023160