Θέλουμε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι, το οποίο να μην έχει τις θερμίδες που έχουν οι δίπλες, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Βρήκαμε το ιδανικό σε αυτήν την συνταγή για γλυκό με γιαούρτι, βρώμη και ρόδι. Είναι ιδανικό και για πρωινό! Είναι ελαφρύ και νόστιμο ενώ απαιτεί μόνο λίγα λεπτά για να το φτιάξετε.  Ας δούμε παρακάτω πως:

Τι θα χρειαστείτε για το γλυκό με γιαούρτι;

  • ½ φλ. (50γρ.) καρύδια, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλ. (65gγρ.) βρώμη
  • 1 ½ κτσ μέλι
  • ½ κτγ κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • 350γρ. στραγγιστό γιαούρτι – εμείς χρησιμοποιήσαμε το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
  • 2 κτσ μέλι
  • 2 κτσ ρόδι
  • δυόσμος για ντεκόρ

Εκτέλεση Συνταγής

γλυκό με γιαούρτι

  • Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε την βρώμη και τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας μία στο τόσο. Θέλουμε να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ύστερα, ρίξτε το μέλι και την κανέλα, ανακατέψτε καλά, κλείστε την φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για να σερβίρετε, ανακατέψτε λίγο μέλι μέσα στο γιαούρτι. Πάρτε μερικά ποτήρια σαν αυτό της φωτογραφίας και ρίξτε 3 κουταλιές γιαούρτι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, για την έντονή του γεύση. Η συνταγή γίνεται επίσης και με το το παραδοσιακό κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ. Από πάνω ρίξτε μερικές κουταλιές της granola που φτιάξαμε και λίγο ρόδι. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το κάθε ποτήρι. Σερβίρετε με λίγο φρέσκο δυόσμο. Το γλυκό με γιαούρτι, βρώμη και ρόδι είναι έτοιμο για απόλαυση!
  • Για ακόμη πιο γρήγορη συνταγή, χρησιμοποιήστε έτοιμη granola της επιλογής σας και σκέτο γιαούρτι, χωρίς μέλι.

 

 

Δύο νέα παραδοσιακά γιαούρτια δημιούργησε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προσφέροντας νέες, περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές που αγαπούν τα αγνά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας και ποιότητας.

 

Ξεχωριστά για την παραδοσιακή τους πέτσα, την έντονη γεύση τους και την εξαίρετη ποιότητα τους, το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και το παραδοσιακό κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ κυκλοφορούν σε ατομική συσκευασία των 240 γρ., με διάφανο καπάκι και μία μίνιμαλ εικαστική προσέγγιση, που συνδυάζει την γεύση της παράδοσης με την αισθητική του σήμερα.

 

Το νέο παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ με υψηλή θρεπτική αξία, γνήσια γεύση και μοναδική υφή, παράγεται από αγνό, φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού και είναι ιδανικό για κατανάλωση κάθε στιγμή της ημέρας.

 

Αντίστοιχα, το παραδοσιακό κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ από αγνό ελληνικό κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού, ξεχωρίζει για την έντονη γεύση του το άρωμά του και τα μοναδικά θρεπτικά του χαρακτηριστικά.