Μια τέλεια εναλλακτική ιδέα για burger με vegan υλικά, τόσο απολαυστικό όσο και το κλασικό!

Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στην μέση
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 220 γρ χαλούμι κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ
  • 2 ψωμάκια, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα vegan
  • νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • Μια χούφτα ρόκα (ρόκα)
  • 1 μερίδα πέστο βασιλικού

Εκτέλεση

Βάλτε την πιπεριά σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει. Mαγειρέψτε τα κολοκυθάκια σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τις φέτες χαλούμι. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν και να ψηθούν. Συναρμολογήστε τα μπιφτέκια: απλώστε 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα στη βάση κάθε ψωμιού. Πασπαλίστε με νιφάδες τσίλι, εάν χρησιμοποιείτε. Τοποθετήστε την ρόκα, την ψητή πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το χαλούμι και απλώστε το μισό πέστο βασιλικού.