Τα πρώτα κρυώματα έκαναν την εμφάνισή τους, γι’ αυτό χρειαζόμαστε μία λαχταριστή σούπα να μας γιατρέψει. Τίποτα καλύτερο από αυτήν την βελούδινη πατατόσουπα με πράσο που θα αρέσει σε όλους. Ένα comfort food πιάτο με πράσο, ένα υλικό που τιμάμε πολύ στην ελληνική κουζίνα. Επίσης, πρόκειται για ένα πιάτο αρκετά εύκολο, που μέχρι και αρχάριοι θα μπορούν να φτιάξουν ανά πάσα στιγμή. Δείτε πως:

Τι θα χρειαστείτε για την πατατόσουπα με πράσο;

  • 3 μεγάλα πράσα, πλυμένα και καθαρισμένα –
  • 3 μεγάλες πατάτες, πλυμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών – μπορείτε να κάνετε και μιξ, αναλόγως τις προτιμήσεις σας
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα
  • 3 κτσ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κτγ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chive) ή χλωρό κρεμμυδάκι (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
  • 1/2 κτσ αλάτιt
  • 1/2 κτσ  μαύρο πιπέρι

πατατόσουπα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Προσθέστε πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά, καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και οι πατάτες.
  • Προσθέστε τον ζωμό ή το νερό και φέρτε σε μία βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και σιγομαγειρέψτε μέχρι οι πατάτες να είναι εντελώς μαλακές – περίπου 10 λεπτά.
  • Είτε με ένα ραβδομπλέντερ είτε σε ένα μεγάλο μίξερ, χτυπήστε την σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ. Αναλόγως το μέγεθος της συσκευής σας, ενδεχομένως να χρειαστεί να χτυπήσετε σε δόσεις την πατατόσουπα. Αφού γίνει βελουτέ, τότε επιστρέψτε την στο κατσαρολάκι.
  • Χαμηλώστε την ένταση στο χαμηλό και ρίξτε και την κρέμα γάλακτος ή το τυρί κρέμα. Μαγειρέψτε άλλα 3-5 λεπτά και είστε έτοιμοι!
  • Σερβίρετε την πατατόσουπα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή χλωρό κρεμμυδάκι και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

πατατόσουπα

Διαβάστε ακόμη: Διαιτητική βελουτέ σούπα με καρότο και ντομάτα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.