Κοτόσουπα για το ανοσοποιητικό; Τα πρώτα κρυώματα έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Και φέτος, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα ανοσοποιητικό σύστημα όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε την υγεία μας; Η ισορροπημένη διατροφή και η επιλογή των κατάλληλων τροφών που θα χαρίσουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ένα από τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα είναι ο καλύτερος φίλος του ανοσοποιητικού, είναι το κοτόπουλο. Γι΄αυτό τον λόγο, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα κυριότερα θρεπτικά του οφέλη του κοτόπουλου, της νούμερο 1 τροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ δημιούργησε και μία συνταγή για πεντανόστιμη, τονωτική, φθινοπωρινή κοτόσουπα με ολόκληρο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ, που μεγαλώνει σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων και τρέφεται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές. Μάλιστα, την συνταγή υπογράφει ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος. 

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με … κοτόσουπα από νόστιμο ορεινό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ!

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» συγκέντρωσε τα κυριότερα θρεπτικά του οφέλη και τα παρουσιάζει παρακάτω:

  • Το κρέας του κοτόπουλου συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας του δέρματος, καθώς περιέχει ψευδάργυρο (Zn).
  • Επίσης, περιέχει ασβέστιο και φώσφορο που συνεισφέρουν στην υγεία οστών και αρθρώσεων.
  • Δεν περιέχει τα τρανς-λιπαρά που υπάρχουν σε άλλα είδη κρέατος και σχετίζονται με βλάβες της υγείας.
  • Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μια και σε 100 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος μπορεί να περιέχονται περισσότερα από 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • Διαθέτει πολλά απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μας από μόνο του. Συγκεκριμένα, τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ταΐζονται με άριστης ποιότητας δημητριακά και φυτικές τροφές, με πιστοποίηση από τον κρατικό φορέα AGROCERT, οι οποίες ελέγχονται και για την επάρκεια των αμινοξέων, που οδηγούν στην ανάπτυξη υγιών πτηνών.
  • Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί το ιδανικό τρόφιμο για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, καθώς το λίπος του είναι συγκεντρωμένο σε συγκεκριμένα σημεία που μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί.

Αν ακόμη δεν έχεις πειστεί ώστε να εντάξεις το κοτόπουλο στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου, η ΠΙΝΔΟΣ δημιούργησε μία πεντανόστιμη και υγιεινή, φθινοπωρινή συνταγή, που δεν θα μπορέσεις να της αντισταθείς. Κοτόσουπα* με ολόκληρο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ, που μεγαλώνει σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων και τρέφεται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές.

Φθινοπωρινή κοτόσουπα με κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ

Με την υπογραφή του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου.

 Τι θα χρειαστείτε για την κοτόσουπα;

  • 1 κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
  • 3 καρότα
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για τουλάχιστον 50 λεπτά με μία ώρα.

2. Στίβουμε τα λεμόνια.

3. Σουρώνουμε τη σούπα και κρατάμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα.

4. Σπάμε τα αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά. Σταδιακά, ρίχνουμε τους δύο κρόκους.

5. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

6. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό της σούπας για να πιάσει θερμοκρασία το αυγολέμονο και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

7. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό.

8. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.