Το ξέρατε ότι ο σολομός αποτελεί όχι μόνο από τις πιο νόστιμες τροφές αλλά και από τις πιο ωφέλιμες για την υγεία; Η εβδομαδιαία κατανάλωση σολομού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας. Ας δούμε πως, παρακάτω.

σολομός

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού 

Ο συνδυασμός από Ωμέγα-3, σελήνιο και βιταμίνες Α και D ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού σε μακροχρόνιο επίπεδο. Η εβδομαδιαία κατανάλωση σολομού μπορεί να μειώσει το ρίσκο καρδιοαγγειακών προβλημάτων, διαβήτη και γνωστικής εξασθένισης.

Καλή πηγή πρωτεϊνών 

Ο σολομός είναι από τις πιο υγιεινές πηγές πρωτεϊνών. Μόνο 100 γραμμάρια σολομού περιέχουν 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, η κατανάλωση σολομού βοηθάει περισσότερη την αίσθηση κορεσμού από το κρέας.

σολομός

Τονώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου 

Ο σολομός είναι γεμάτος από Ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη Β12 σε συνδυασμό με σελήνιο και χολίνη. Οι ουσίες αυτές συνδέονται με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την καλή νευρολογική υγεία.

Κάνει καλό στην καρδιά

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στον σολομό μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της χοληστερόλης. και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών προβλημάτων. Επιπλέον, ο σολομός είναι πηγή ποτάσσιου που βοηθάει την πίεση του αίματος και την καλή υγεία της καρδιάς.

σολομός

Βοηθάει να χάσετε κιλά 

Χάρη στην πρωτεΐνη που υπάρχει στον σολομό και τα πολυακόρεστα λιπαρά, εάν συνδυάζετε τον σολομό με γεύματα γεμάτα με ωφέλιμα ψητά λαχανικά, θα σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας με πολύ υγιεινό τρόπο. Αποφύγετε τις σάλτσες με πολλές θερμίδες και προτιμήσετε σος από λάδι και λεμόνι, που ταιριάζει εξαιρετικά με τον σολομό στην γεύση.

Τα οφέλη στην εγκυμοσύνη

Η κατανάλωση σολομού όταν είστε έγκυος ή θηλάζετε μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού. Ο σολομός περιέχει DHA, έναν τύπο πολυακόρεστου λίπους που είναι άφθονο στα λιπαρά ψάρια.

Αποτελεί «κλειδί» για δυνατά οστά 

Η διατροφική αξία του σολομού έχει συνδεθεί με την καλή υγεία των οστών και τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης και καταγμάτων.

 Ιδανικό για μετά την προπόνηση

Η κατανάλωση σολομού με τροφές που περιέχουν σίδηρο και μαγνήσιο, όπως το σπανάκι ή κουκουνάρι μπορεί να βοηθήσει την ροή οξυγόνου στα κύτταρα σας. Ακόμη,  μπορεί να βοηθήσει και στις μυικές συσπάσεις καθώς και να διατηρήσει υγιή τα καρδιακά αγγεία. Ακόμη, τα λιπαρά του σολομού μπορούν να σας βοηθήσουν να επανέλθετε από τραυματισμό, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για αθλητές.