Ο σολομός είναι ένα από τις πιο ωφέλιμες τροφές. Επίσης, αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια. Σε αυτήν την συνταγή που σας έχουμε σήμερα, ο ο σολομός συνοδεύεται από δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο. Δοκιμάστε και θα δείτε πόσο καλή είναι. Δείτε τι θα χρειαστείτε παρακάτω:

Τι θα χρειαστείτε για τον σολομό με σάλτσα γιαουρτιού άνηθο;

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκος άνηθος – όσος θέλετε – ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού και λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά

σολομός με σάλτσα γιαουρτιού άνηθο

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα σολομού. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν είναι αρκετό ζεστό προσθέστε τον σολομό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε και από την άλλη μεριά για 2-5 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  • Προσθέστε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, και τον άνηθο σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε λίγο αλάτι εάν θέλετε.
  • Ρίξτε την σάλτσα πάνω από τα κομμάτια σολομού. Για ντεκόρ, τοποθετήστε μία λεπτή φέτα λεμονιού σε κάθε φιλέτο, όπως στις φωτογραφίες.

O σολομός με σάλτσα γιαουρτιού άνηθο είναι έτοιμος. Σερβίρετε αμέσως. Καλή όρεξη!

σολομός με σάλτσα γιαουρτιού άνηθο