Σίγουρα θα αναρωτιέσαι τι είναι η κρέμα τομάτας. Και όμως θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφη είναι η συγκεκριμένη συνταγή. Το τι είναι τελικά θα σε βοηθήσουμε να το ανακαλύψεις παρακάτω.

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ολόκληρο μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδ, ψιλοκομμένο

2 κουτιά pummaro

Αλάτι και πιπέρι

Λίγη ζάχαρη

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 πακέτο λαζάνια

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίζουμε ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε να κρατήσουμε ένα φλυτζάνι από το βρασμένο νερό. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάροντας για ένα περίπου λεπτό. Περιχύνουμε με σάλτσα τομάτας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για γεύση. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί και τέλος πασπαλίζουμε με βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.