Πεθαίνεις για γλυκό, όπως κάθε 12 ώρες (αν είσαι εγώ). Γιατί να μη φτιάξεις στα γρήγορα μαλακές καραμέλες εμπλουτισμένες με όποια γεύση θες; Όλα αυτά σε μια κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά:
Ζαχαρούχο γάλα
Προαιρετικά: σοκολάτα, φιστικοβούτυρο, μπαχαρικά, ξηροί καρποί, εκχύλισμα βανίλιας/μέντας/οτιδήποτε, φρούτα (άσε τη φαντασία σου να οργιάσει)

Εκτέλεση:

Σε μια σχετικά μεγάλη κούπα ρίξε ζαχαρούχο γάλα το πολύ μέχρι τη μέση και πρόσθεσε ό,τι θα ήθελες να έχουν μέσα οι καραμέλες σου, από κακάο μέχρι λεβάντα ή ακόμη και πιπέρι καγιέν.

Βάλε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1′ σε μέτρια ισχύ. Ανακάτεψε και επέστρεψε την κούπα για ακόμα μισό λεπτό. Ανακάτεψε και επέστρεψε την κούπα για 20”. Ανακάτεψε και επέστρεψε την κούπα για 10” (πάντα σε μέτρια ισχύ). Μέχρι τώρα έχεις καταλάβει τη διαδικασία. Συνέχισε να ανακατεύεις και να αφήνεις στα μικροκύματα για 10” κάθε φορά μέχρι το μείγμα να πήξει και να θυμίσει πουτίγκα.

TIP: Μην αλλάξεις τους χρόνους ή την ισχύ που σου προτείνω γιατί υπάρχει περίπτωση να κάψεις την καραμέλα.

Μέσα στα διαστήματα που περιμένεις από το φούρνο μικροκυμάτων μπορείς να ετοιμάσεις ένα μπολάκι ή μία κούπα ή ό,τι σε βολεύει με αντικολλητικό χαρτί ώστε να μπορείς μετά να ρίξεις την καραμέλα μέσα. Μόλις η καραμέλα σου πήξει στο στάδιο της πουτίγκας, ρίξε την με ένα κουτάλι στο σκεύος που ετοίμασες και άφησε στο ψυγείο. Μετά από 20-40′ μπορείς να ξεφορμάρεις την καραμέλα σου και να τις κόψεις κομμάτια (τα οποία θα καταβροχθίσεις χωρίς καμία ενοχή)!

Home Caramels 2

Μικρά μυστικά:

Σε περίπτωση που δεν έψησες αρκετά την καραμέλα και δεν έπηξε στο ψυγείο, απλά μάζεψέ τη με ένα κουτάλι και βάλ’την πίσω στην κούπα και το μικροκυμάτων μέχρι να είναι έτοιμη.

Μπορείς να φτιάξεις τη μερίδα σου όσο μικρή ή μεγάλη θες (αρκεί να μη ξεπεράσεις τη μισή κούπα, καθώς αν το κάνεις μπορεί η καραμέλα να υπερχειλίσει και να σου αφήσει μία επίπονη αγγαρεία καθαρισμού).

Αν θες να βάλεις στις καραμέλες σου κάτι που δεν πρέπει να μαγειρευτεί, απλά πρόσθεσε το στο τέλος, λίγο πριν αδειάσεις την καραμέλα στο σκεύος που επέλεξες.