Αυτά τα τραγανά απο έξω και μαλακά απο μέσα μπισκότα θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ!

Υλικά

  • 170 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ και χτυπήστε με το σύρμα να ενωθούν.

Ρίξτε και τις δύο ζάχαρες στον κάδο του μίξερ και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε μαζί σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χτυπάμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας, το αυγό και τον κρόκο του αβγού μέχρι να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες.

Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα παγωτού, πάρτε την ζύμη και προσθέστε ένα ένα τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 14-16 λεπτά