Μια ιδέα για ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα από την Shalane Flanagan, Ολυμπιονίκη και μαραθωνοδρόμο.

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κ.σ. πλήρες γάλα ή νερό
  • Ψιλό θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα λάχανου
  • 1 σκελίδα  σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε τυρί, γάλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. Ζεστάνετε  1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το ρύζι . Μοιράστε σε μπολ και σκεπάστε  για να διατηρηθεί ζεστό. Ζεστάνετε  1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία  και προσθέστε το λάχανο, τ ο σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαραθούν, για 2  περίπου λεπτά. Μοιράστε στο μπολ με το ρύζι και σκεπάστε.

Ζεστάνετε  το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε έως ότου μαγειρευτούν.  Μοιράστε τα αυγά στα μπολ και προσθέστε τις φέτες αβοκάντο.