Το μπριάμ είναι μία παραδοσιακή συνταγή λαχανικών στον φούρνο που είναι εύκολη, δεν απαιτεί πολύ κόπο ούτε χρόνο και είναι και πολύ θρεπτική. Τώρα που μπήκε και ο Φεβρουάριος (ένας μήνας πιο κοντά στο καλοκαίρι), είναι μία καλή ευκαιρία να προσέξουμε και την διατροφή μας. Το έξτρα υλικό που προσθέσαμε θα κάνει το μπριάμ σας ακόμη πιο νόστιμο.

μπριάμ

Τι θα χρειαστείτε για το γευστικό μπριάμ;

  • Το μυστικό υλικό που θα κάνει την διαφορά: 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 4 κολοκύθια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες για φαγητό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Ένα ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
  • 200 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • Μία χούφτα μπάμιες
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • αλάτι – πιπέρι
  • (προαιρετικά) μπορείτε να βάλετε και 2 πατάτες

μπριάμ

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230°C.
  • Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους.
  • Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε στα λαχανικά το λευκό κρασί. Σε αντίθεση με το νερό, με το λευκό κρασί έχουμε λιγότερη απώλεια υγρών, έτσι θα ξεχωρίζουν τα λαχανικά μεταξύ τους ενώ ταυτόχρονα θα έχουν αναμειχθεί οι γεύσεις. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά.
  • Αφήστε τα να ψηθούν για 40 λεπτά. Μία στο τόσο, γυρίστε λίγο τα λαχανικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Όταν γίνει το μπριάμ, σερβίρετε με λίγη τριμμένη φέτα. Πάει πολύ. Καλή Απόλαυση!

μπριάμ

μπριάμ