Το ιδανικό Κυριακάτικο γεύμα για να απολαύσετε σε μόλις 30 λεπτά στο πιάτο σας.

Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια cremini κομμένα σε φέτες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο στη μέση, ώστε να έχετε τέσσερα πιο λεπτά κομμάτια. Τα πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και μετά αλευρώνουμε κάθε κομμάτι.

Προσθέστε το λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε το τηγάνι να ζεσταθεί για λίγα λεπτά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4-5 λεπτά/πλευρα.

Στο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τα μανιτάρια και τα ιταλικά καρυκεύματα. Μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό και προσθέστε το λευκό κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να φουσκώσει για περίπου 2-3 λεπτά.

Ανακατεύουμε την κρέμα και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα με επιπλέον αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Καλή σας όρεξη.