Το σκορδόψωμο είναι το ιδανικό φαγητό – σνακ για όλες τις περιστάσεις. Είτε έχετε καλεσμένους είτε είναι μία οποιαδήποτε στιγμή και μέρα της εβδομάδας, θα το ευχαριστηθείτε πολύ. Το σκορδόψωμο το λατρεύουν όλοι και είναι τόσο νόστιμο. Ορίστε πως θα φτιάξετε το συγκεκριμένο, που θυμίζει την φιλοσοφία της πίτσας:

νόστιμο σκορδόψωμο

Τι θα χρειαστείτε για το πιο νόστιμο σκορδόψωμο; 

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μία κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • μία κουταλιά του γλυκού ενεργή μαγιά
  • Εάν έχετε σκόρδο σε σκόνη βάλτε μία κουταλιά του γλυκού στη ζύμη
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί π.χ. παρμεζάνα
  • μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • Προαιρετικά σερβίρετε με κόκκινη σάλτσα πίτσας

Εκτέλεση της Συνταγής

  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλέυρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σταδιακά προσθέστε το νερό.
  • Ανακατεύετε μέχρι σιγά σιγά να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Με τα χέρια σας κάντε την ζύμη μία μεγάλη μπάλα.
  • Ρίξτε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ και μεταφέρετε εκεί την ζύμη της πίτσα. Καλύψτε την και αφήστε για τουλάχιστον μία ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
  • Πλάστε την ζύμη για να γίνει αρκετά λεπτή, όπως η ιταλική πίτσα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μπορείτε να βάλετε και ότι μυρωδικά θέλετε μέσα, ακόμη και νηφάδες τσίλι. Ανακατέψτε λίγο το μείγμα και με ένα μαγειρικό πινέλο «βάψτε» το σκορδόψωμο, θα βοηθήσει να γίνει πιο νόστιμο.
  • Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο τύρι. Βάζετε όσο επιθυμείτε, αναλόγως πόσο τυρένιο θέλετε το σκορδόψωμο.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 με 17 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το σκορδόψωμο ένα χρυσαφένιο καφέ χρώμα. Το τυρί θα πρέπει να έχει λιώσει εντελώς και να έχει γίνει και αυτό λίγο χρυσαφένιο.
  • Βγάλτε το υπέροχο και νόστιμο σκορδόψωμο από τον φούρνο και κόψτε το αμέσως σε μπαστουνάκια. Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε το σκορδόψωμο με σάλτσα πίτσας ή απλή κέτσαπ. Γενικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι σάλτσα θέλετε. Τέλος, ρίξτε λίγο μαιντανό για το γαρνίρισμα.