Είναι ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι ελαφρύ αλλά και πεντανόστιμο για να συνοδέψουμε τα σπαγΓέτι μας. Έχετε ξανά δοκιμάσει πέστο από παντζάρι; Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, είναι πεντανόστιμο και ας είμαστε ειλικρινείς, είναι και εντυπωσιακό στην όψη. Δείτε πως θα το φτιάξετε και εσείς:

πέστο από παντζάρι

Τι θα χρειαστείτε για το πέστο από παντζάρι;

Υλικά για 4 μερίδες

Για το πέστο

  • 3 μέτρια παντζάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. γιαούρτι ή ανθότυρο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως (μπορείτε να βάλετε και κανονικά)
  • ανθότυρο για το σερβίρισμα

πέστο από παντζάρι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Βράζουμε τα παντζάρια για 20 – 25 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά για το πέστο.
  • Ταυτόχρονα, βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες στην συσκευασία, 1 λεπτό λιγότερο! Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε.
  • Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια για 1 λεπτό μαζί με το πέστο για να δέσουν. Ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με κομματάκια ανθότυρο! Η συνταγή μας για σπαγγέτι με πέστο από παντζάρι είναι ελαφριά και πεντανόστιμη!

πέστο από παντζάρι