Τραγανές κοτομπουκιές που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, βουτηγμένες σε σάλτσα μαγιονέζας και κέτσαπ,  με μια δροσερή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα!

Υλικά για κοτομπουκιές:

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Λάδι, για τηγάνισμα

Υλικά για σαλάτα:

  1. 4 φλιτζάνια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  2. 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  3. 1/2 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  4. 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  5. 1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το κοτόπουλο. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια ψήγματα σε μέγεθος μπουκιάς.
  3. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στα χτυπημένα αυγά, φροντίζοντας να έχουν επικαλυφθεί πλήρως.
  5. Τυλίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει η ψίχα στο κοτόπουλο.
  6. Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες κοτομπουκιές στο έτοιμο ταψί. Επαναλάβετε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια κοτόπουλου.
  7. Ψήνετε τις κοτομπουκιές στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  8. Όσο ψήνονται οι κοτομπουκιές ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ανάμεικτα χόρτα σαλάτας, τα ντοματίνια, τις φέτες αγγουριού, το κόκκινο κρεμμύδι και τις μαύρες ελιές.
  9. Περιχύστε το ντρέσινγκ σαλάτας της επιλογής σας πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
  10. Μόλις γίνουν οι κοτομπουκιές τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  11. Σερβίρετε τις κοτομπουκιές μαζί με τη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα. Απολαμβάνω!

Μπορείτε επίσης να τηγανίσετε τις κοτομπουκιές αντί να τις ψήσετε αν προτιμάτε. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις επικαλυμμένες κοτομπουκιές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι πριν το σερβίρουμε.

Ποιος δεν έχει αναµίξει µαγιονέζα και ketchup;

Για αυτό και σήµερα, η Heinz κάνει το… προφανές και ενώνει δύο γεύσεις  ανέκαθεν πλασµένες η µία για την άλλη σε µία.

Η νέα Heinz Mayoketchup γίνεται η ενσάρκωση της πιο νοσταλγικής  γεύσης όλων των εποχών, συνδυάζοντας Heinz Mayo και Heinz Tomato Ketchup σε τέλεια αναλογία και απόλυτη αρμονία. Η γεύση που εφηύρες  στα παιδικά σου χρόνια, σήµερα γίνεται η απόλυτη συνοδεία σε ο,τι κι αν σκεφτείς, µε την υπογραφή γεύσης Heinz.

Η νέα Heinz Mayoketchup δεν είναι και τόσο νέα. Είναι ήδη διαδεδοµένη, ήδη δοκιµασµένη και ήδη αγαπηµένη.

Ξεκίνα τις βουτιές.