Τραγανά κομμάτια κουνουπιδιού σε μπουκίτσες επικαλυμμένα με κρούστα panko και παρμεζάνα καρυκευμένα με μείγμα μπαχαρικών.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα κρεόλ (εάν δεν βρείτε έτοιμο μπορείτε να το φτιάξετε αναμιγνύοντας βασιλικό, ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, πιπέρι καγιέν)
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκίτσες και βυθίστε τις στο αλεύρι, μετά στα αυγά και περιχύστε με το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς, της παρμεζάνας και των καρυκευμάτων. Τα τηγανίσετε σε λάδι που έχει ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία 180C μέχρι να ροδίσουν και να πήξουν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Απολαύστε τα μόνα τους ή με την αγαπημένη σας σάλτσα.