Μαλακά κεφτεδάκια με λιωμένο τυρί που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινός ή μοσχαρίσιος κιμάς (ή μείγμα)
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. σάλτσα πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα για επικάλυψη
  • φρέσκο ​​βασιλικό ή μαϊντανό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το αυγό. Αφαιρέστε μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα, τυλίξτε σε μπαλάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά  και τα βγάζουμε από το φούρνο. Περιχύστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό ή βασιλικό και σερβίρουμε.

One Response