Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι καθώς αυτή η συνταγή συνδυάζει τα μανιτάρια και το τυρί κρέμα για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά κρεμώδες πιάτο με πατάτες.

 

Υλικά

2 κουταλιές βούτυρο

1 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κουτί πουρέ πατάτας

2 2/3 φλιτζάνια νερό

1 πακέτο τυρί κρέμα

 

Για την επικάλυψη

¾ κούπας τριμμένη φρυγανιά

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια για 6 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε τον πουρέ μέσα στο ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης και μόλις οι πατάτες ψηθούν για τα πρώτα 30 λεπτά πασπαλίζουμε και ψήνουμε για 7 λεπτά ακόμα