Πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο μιας που πέφτει η θερμοκρασία.

Θα χρειαστούμε:

  • 1,5 κιλό ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κολοκύθα βουτύρου, κομμένη σε κύβους 3 cm
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • 5 cm κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C-Ανεμιστήρας.
  2. Ρίξτε την έτοιμη κολοκύθα σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη σακούλα κατάψυξης με το κρεμμύδι, τα καρότα και την κόκκινη πιπεριά. Προσθέστε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά. Βάλτε το σε μια μεγάλη φόρμα ψησίματος και απλώστε το ώστε να σχηματιστεί μια ενιαία στρώση.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Περιχύστε το μέλι, εάν το χρησιμοποιείτε, 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
  4. Τοποθετούμε τη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και, όταν είναι ζεστό, προσθέτουμε το τζίντζερ και τηγανίζουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ψητά λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και σερβίρουμε ζεστό με ψωμί κρούστας.

Καλή επιτυχία!