Παραδοσιακό, ελληνικό …brunch στο σπίτι. Γιατί όχι; Σε όλους μας αρέσει η στραπατσάδα και είναι η ώρα να την φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Είναι πανεύκολη και θα μας πάρει μόνο 5 λεπτά.

στραπατσάδα

Υλικά που θα χρειαστείτε για την στραπατσάδα

  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι χτυπήστε τα δύο αυγά.
  • Τρίψτε την ντομάτα όπως; φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.
  • Σε ένα τηγάνι ρίξτε την τριμμένη ντομάτα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγη φρέσκια ρίγανη, ταιριάζει πολύ. Μαγειρέψτε την ντομάτα για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε περιστασιακά με μία ξύλινη κουτάλια, μέχρι να πιει τους χυμούς. Προσοχή, μην προσθέσετε πολύ αλάτι καθώς η φέτα είναι και αυτή αλμυρή.
  • Ρίξτε την τριμμένη φέτα και ανακατέψτε για άλλο ένα λεπτό αργά.
  • Βάλτε τα αυγά στο τηγάνι. Ανακατέψτε με την κουτάλα ώστε να «σπάσει» το αυγό.
  • Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό και φάτε με ζεστό ψωμί.

στραπατσάδα