Είναι κάποιες ημέρες που δεν θες να μιλήσεις σε κανέναν. Που είσαι στις μαύρες σου χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά δεν είσαι σε mood να κάνεις διάφορα. Από αυτές τις ημέρες όλοι έχουμε περάσει και θα συνεχίσουμε, γιατί είναι λογικό να μην πετάς από χαρά καθημερινά. Η ζωή άλλωστε είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές που δεν βοηθούν να νιώθεις την ευτυχία. Όμως μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου με απλές συνήθειες που θα σου βοηθήσουν να νιώθεις όλο και πιο χαρούμενη μέρα με την μέρα. Πώς; Διάβασε τα παρακάτω:

1. Χαμογέλασε. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, όμως αυτή η μέθοδος βοηθάει πολύ περισσότερο απ΄όσο υποθέτεις. Μην αποσπάσαι από την καθημερινή σου ρουτίνα και την ατελείωτη προσοχή σου στα social media και απλά χαμογέλασε. Θα δεις αποτέλεσμα.

2. Κάνε αποτοξίνωση απ’την τεχνολογία. Το χρειάζονται και το σώμα σου και το μυαλό σου. Κάθε μέσα αφιέρωσε μία ώρα μακριά από facebook/twitter/instagram/snapchat για να ξεκουραστείς. Επιπλέον, αυτή την μία ώρα θα κάνεις και περισσότερα πράγματα.

3. Φάε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Σε βοηθάει να χαλαρώσεις και μειώνει την πίεση του αίματος.

sokolata

4. Βγες έξω. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο, πήγαινε για ένα ποτό, για φαγητό, για οτιδήποτε. Απλά κυκλοφόρησε έξω γιατί βοηθάει την ψυχική σου υγεία.

5. Πήγαινε για τρέξιμο. Όταν κάνεις γυμναστική, εκκρίνεις την ενδορφίνη η οποία σε κάνει να νιώθεις πιο χαρούμενη. Έτσι μπορείς να τρέξεις για μισή ώρα ή να κάνεις γρήγορο περπάτημα.

6. Κοιμήσου μια ώρα νωρίτερα. Αντί να χαζεύεις στο κινητό, χάρισε στον εαυτό σου μία ώρα παραπάνω ύπνου για να νιώθεις πιο ξεκούραστη την επόμενη ημέρα, αλλά και σύμφωνα με την επιστήμη και πιο αισιόδοξη.

7. Τραγούδησε. Ναι. Μπορεί να είσαι άφωνη, αλλά δεν αποτελεί αυτό πρόβλημα για να τραγουδήσεις μόνη στο σπίτι με όλη σου το είναι. Να ξέρεις ότι αν το κάνεις, θα μειώσεις το άγχος και την πίεση.

8. Κάνε τα παράπονα σου. Το να εκφράζεις τα συναισθήματα σου και τις αντιρρήσεις σου είναι σημαντικό για τον εαυτό σου. Αντί να τα συσσωρεύεις μέσα σου, είναι προτιμότερο να τα εξωτερικεύεις εκεί που πρέπει και να λύνονται όσα προβλήματα σε ταλαιπωρούν.

9. Πες ευχαριστώ. Η ευγνωμοσύνη σε κάνει πάντα να νιώθεις πιο καλά. Είναι πολύ ωραίο να λες ευχαριστώ σε ανθρώπους που θα συναντήσεις στον δρόμο και δεν τους ξέρεις.

10. Συνάντησε μια φίλη σου. Πάντα είναι η καλύτερη ιδέα να βγεις με μία φίλη σου και να γελάσετε με την ψυχή σας.