Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: ο υπέροχος ήλιος της Ελλάδας μπορεί να γίνει επικίνδυνος αν κυκλοφορείς χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις, ακολουθώντας μερικά απλά tips:

– Φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα κι αν έχει συννεφιά.

– Εφαρμόζεις επαρκή ποσότητα αντηλιακού, περίπου 15 με 30 λεπτά πριν βγεις έξω.

– Χρησιμοποίησε επίσης lipbalm ή κραγιόν με δείκτη προστασίας SPF30.

– Πρόσεχε ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι στο νερό ή την αμμουδιά, γιατί αυτές οι επιφάνειες αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου και αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθεις έγκαυμα.

– Ανανέωσε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Αν κολυμπάς ή ιδρώνεις πρέπει να το ανανεώνεις κάθε ώρα.

– Τα μωρά κάτω των 6 μηνών πρέπει να είναι διαρκώς στη σκιά.

– Μείωσε το χρόνο που βρίσκεσαι στον ήλιο κατά τις επικίνδυνες ώρες 10.00 με 16.00. Δοκίμασε τον κανόνα της σκιάς: αν η σκιά σου είναι κοντύτερη από εσένα, τότε οι ακτίνες του ήλιου είναι στο πιο δυνατό τους και πρέπει να είσαι στη σκιά.

– Συνδύασε την αντηλιακή προστασία με καπέλο που κάνει σκιά στο πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σου, καθώς και γυαλιά ηλίου.

– Πρόσεχε ακόμα περισσότερο αν λαμβάνεις φάρμακα που σου προκαλούν ευαισθησία στον ήλιο. Αυτά περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιακά, χάπια πίεσης και χημειοθεραπείες.

– Επίλεξε ένα αντηλιακό με προστασία ευρέου φάσματος -να καλύπτει UVA και UVB ακτινοβολία. Αν είναι και αδιάβροχο ακόμα καλύτερα. Μας αρέσουν τα αντηλιακά της ISDIN γιατί προσφέρουν φωτοπροστασία και ταυτόχρονα αποτρέπουν την οξειδωτική φθορά. Φροντίδα 5 αστέρων με υψηλή προστασία UV, τεχνολογία Safe-Eye TechTM που δεν προκαλεί ερεθισμό στα μάτια, βαθιά ενυδάτωση και εφαρμογή σε βρεγμένο δέρμα.

Τα αντηλιακά ISDIN είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία, οnline fαρμακεία και επιλεγμένα HondosCenter. www.isdin.com/el-GR/pharmacy/