Την γνώρισες, την σκέφτεσαι, την θέλεις. Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη που θα σχηματίσει για εσένα και επιδιώκεις κάτι μακροπρόθεσμο (ή έστω δεν έχεις καταλήξει στο τι επιδιώκεις), το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι μία καλή πρώτη εντύπωση. Περίπτωση από περίπτωση αλλάζει, αλλά αν είχατε μια πιο φυσιολογική πρώτη γνωριμία χωρίς πολλά πολλά, μην βγάλεις γρήγορα συμπεράσματα για το τι είδους γυναίκα είναι και πήγαινε με τα νερά της. Να τι θα έπρεπε, λοιπόν, να αποφύγεις για να χτυπήσει ξανά το κινητό σου!

1. Απενεργοποίησε το Facebook

Είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις να το πάρει στα χέρια της (ναι, συμβαίνει) και να δει μηνύματα από όλο τον γυναικείο πληθυσμό, ειδικά αν έχεις iPhone (τα πράγματα δεν θα είναι καλά… για εσένα!). Πέρα από αυτό, όμως, το messenger ενοχλεί! Μπορείς πάντα να ασχοληθείς με τον λογαριασμό σου, όταν επιστρέψεις σπίτι!

2. Μην την πας στο σπίτι σου

Αν επιδιώκει κάτι παραπάνω και δεν της λείπει το σεξ, στην καλύτερη θα σε βρει χαριτωμένο, αλλά δεν θα έρθει. Στην χειρότερη θα σε παρεξηγήσει …και δεν θα έρθει!

3. Αν πάτε για ταινία στο σπίτι σου

Όλοι ξέρουμε ή έχουμε μια γενική ιδέα του τι σημαίνει πρόταση για ταινία στο σπίτι. Ανεξάρτητα, όμως, από την αφορμή που το αποφασίσατε, είναι σημαντική η ταινία που θα επιλέξεις την πρώτη φορά. Αν επιλέξεις μια ταινία γεμάτη αποκαλυπτικές σκηνές, την οποία φαίνεται πως έχεις ξαναδεί, θα καταλάβει κατευθείαν πού το πας και δεν νομίζω να εκτιμήσει την κίνηση να της τραβήξεις το ενδιαφέρον με τέτοιο τρόπο (ό,τι και να γίνει μην της κάνεις στριπτίζ στο τέλος!).

4. Περισσότερη ειλικρίνεια, λιγότερη υπερβολή

Το πρώτο βήμα είναι να την γνωρίσεις και όπου σας βγει. Μπορεί να έχεις την εντύπωση ότι οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες που δεν διστάζουν να αναφερθούν στις σχέσεις και στο πόσο έχουν ανάγκη τις έχουν, αλλά αυτό που της δίνεις να καταλάβει είναι ότι δεν είσαι για πολλά πολλά. Οι γυναίκες θέλουν την ειλικρίνεια. Ξεκαθάρισέ της πως δεν επιδιώκεις τίποτα παραπάνω από σεξ, μπορεί να το δεχτεί και να το εκτιμήσει. Αν, όμως, έχει ζήσει το παραμύθι στο παρελθόν και δεν είσαι ο πρώτος που της το λέει, μάλλον θα χάσεις την ευκαιρία σου.

5. Μην αναφερθείς στις πρώην σου και κυρίως στο πόσο σε πλήγωσαν

Αν το θέλει και εκείνη, μπορείτε να μιλήσετε για προηγούμενες σχέσεις, αλλά με μεγάλη επιφύλαξη. Μην αρχίσεις εσύ τη συζήτηση. Σε όλες τις περιπτώσεις, μην αναφερθείς στην πρώην σου που σε απάτησε και στο πόσο καλός υπήρξες εσύ απέναντί της, εκτός και αν θέλεις να σε λυπηθεί. Δεν το θέλεις.

6. Μην αναφερθείς στο σωματότυπο της γυναίκας που προτιμάς

Μπορεί το κορμί της να φαντάζει ιδανικό στα μάτια σου, αλλά αν έχει τις ανασφάλειές της, δεν θα είναι καθόλου σίγουρη γι’ αυτό. Και άμα παχύνει; Και αν περάσει άλλη με πιο γυμνασμένο κορμί; Δείξε της πόσο σου αρέσει, αλλά με τον τρόπο σου και όχι με λεξούλες από το στόμα σου. Δεν ξέρεις ποτέ τι έχει στο μυαλό της. Να θυμάσαι πως η ανασφάλεια κλείνει σπίτια.

7. Μίλησε για τους εργασιακούς σου στόχους και δείξε ενδιαφέρον για τους δικούς της

Λέει ψέματα όποιος υποστηρίξει ότι μπορεί να μείνει με κάποιον που δεν εκτιμάει τη δουλειά του. Ακόμα και αν υποφέρεις, μην της δείξεις την πλήξη σου. Στην καλύτερη θα απογοητευτεί. Αν, όμως, την λατρεύει αυτό που κάνει, σου υπογράφω πως οι πιθανότητες για δεύτερο ραντεβού μειώνονται.

8. Κέρασέ την

Ακόμα και αν τα οικονομικά σου είναι πολύ δύσκολα αυτό το μήνα, ακόμα και αν εκείνη υποστηρίζει ότι ο λογαριασμός πρέπει να πάει μισός μισός, δεν είναι καλό να την αφήσεις να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ό,τι και να σου έχουν πει, μία γυναίκα δίνει σημασία σε αυτή τη χειρονομία του άντρα. Και ναι, οι φίλες της κάνουν αυτή την ερώτηση μετά από κάθε πρώτο ραντεβού (δεν θέλεις να ξέρεις τις κριτικές!).

9. Μην την αφήσεις να φύγει μόνη της

Είτε από το σπίτι σου, είτε από το μαγαζί που βρεθήκατε. Θα ξέρει πως δεν την παίρνεις στα σοβαρά και δεν θα σε πάρει ούτε η ίδια.

10. Άφησέ την στην πόρτα του σπιτιού της

Κάντο ακόμα και αν πρέπει να μπεις στο ταξί μαζί της, και μην την ρωτήσεις καν αν θέλει να την συνοδέψεις. Είναι μία κίνηση που δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη!

Μαρία Χατζηβασιλειάδου, Ψυχολόγος