Η σωστή διατροφή δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς χρειάζεται προγραμματισμό και υπομονή για να τηρήσεις τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με την διατροφή με βάση τα κιλά, την ηλικίας και ίσως τα προβλήματα υγείας που ενδέχεται να υπάρχουν. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που σχεδόν όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε για να δούμε αλλαγή στο σώμα μας ή να το διατηρήσουμε και να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Πρωινό
Έχει αποδειχθεί ότι ως μέρος της διατροφής είναι αναγκαίο και απαραίτητο καθώς προμηθεύει το σώμα και τον εγκέφαλο με την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ξεκινήσει κάποιος την μέρα του.
Επίσης σχετίζεται με τη συνολική ποιότητα της διατροφής, φαίνεται να είναι από τις συνήθειες που επηρεάζουν τη διαχείριση του βάρους, σχετίζεται με τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και τα επίπεδα του σακχάρου, και τόσα άλλα.
Ένα πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει σύνθετο υδατάνθρακα, όπως παξιμαδάκια ή δημητριακά ολικής άλεσης, μια πηγή πρωτεΐνης που ιδανικά να έχει και ασβέστιο (π.χ. τυρί ή γιαούρτι), ή εναλλακτικά ξηρούς καρπούς πλούσιους σε ασβέστιο, και ίσως κάποιο φρούτο.

Ελαιόλαδο
Οι πληθυσμιακές μελέτες στη χώρα μας κατατάσσουν το ελαιόλαδο στις μεγαλύτερες πηγές θερμίδων. Μια μέση ελληνική οικογένεια χρησιμοποιεί το ελαιόλαδο παντού και σε μεγάλες ποσότητες. Αν και καλό για την υγεία μας το ελαιόλαδο έχει αρκετές θερμίδες. Αντί λοιπόν για μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυρωδικά και τα μπαχαρικά για να δώσετε γεύση στο φαγητό σας.

Φρούτα
Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων είναι πολύ σημαντική για την υγεία και τον οργανισμό. Ιδανικά θα πρέπει να καταναλώνουμε 2 φρούτα την ημέρα. Δυστυχώς πολλοί δεν καταφέρνουν να τα καταναλώσουν λόγω ότι δεν είναι διαθέσιμα όλες τις ώρες της ημέρας, την αποτυχία ορισμένες φορές στην επιλογή και στο πόσο γρήγορα χαλάνε. Τα φρούτα έχουν θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, που είναι τόσο πολύτιμη καθώς μεγαλώνουμε. Άλλοτε, η γνώση ότι τα φρούτα αποτελούν την κατεξοχήν πηγή γλυκιάς γεύσης στην καθημερινότητά μας, που, όταν απουσιάσει, μας κάνει να αναζητάμε γλυκά.