Έχουν γραφτεί εκατομμύρια θέματα που αφορούν την περιποίηση προσώπου και έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους -και ειδικά γυναίκες- που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν την τέλεια επιδερμίδα. Φυσικά, όπως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έτσι και οι ανάγκες κάθε επιδερμίδας διαφέρουν και γι’ αυτό το πιο έξυπνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επισκεφθεί έναν δερματολόγο, να «διαβάσει» το δέρμα του και να επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα για αυτό. Βέβαια υπάρχουν και κάποια απλά tips που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση ενός λαμπερού δέρματος, εύκολα και γρήγορα.

Καθαρά εργαλεία

Οι περισσότερες από εμάς δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε αυττό αλλά είναι ίσως από τα πιο βασικά που πρέπει να προσέχεις αν θες το πρόσωπό σου να παραμένει υγιές και καθαρό. Είναι σημαντικό να πλένεις τακτικά τα βουρτσάκια του μακιγιάζ σου και να αλλάζεις συχνά τα σφουγγαράκια που πλένεις το πρόσωπό σου. Διαφορετικά αναπτύσσονται βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργίες στην επιδερμίδα. Ακόμη, δοκίμασε να μην παίρνεις την κρέμα προσώπου από το βαζάκι με το δάχτυλό σου (το οποίο επίσης έχει βακτήρια που στη συνέχεια μένουν μέσα στο βαζάκι) αλλά να πάρεις μια μικρή ποσότητα με μια μικρή ειδική σπάτουλα, να την αφήσεις στο πάνω μέρος του χεριού σου και από εκεί να πάρεις με τα δάχτυλά σου και να την απλώσεις στο πρόσωπο. Πριν χρησιμοποιήσεις ξανά τη σπάτουλα φυσικά την πλένεις.

Ντεμακιγιάζ

Το δέρμα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και οξυγόνο για να είναι υγιές και να λάμπει. Πρέπει λοιπόν να φροντίζεις να το ενυδατώνεις καθημερινά πίνοντας άφθονο νερό και εφαρμόζοντας κρέμες προσώπου. Πρέπει όμως και να του επιτρέπεις να αναπνέει, κάτι που το μακιγιάζ δεν κάνει. Δεν λέμε φυσικά να μην βάφεσαι, λέμε όμως να ξεβάφεσαι αμέσως μόλις επιστρέψεις σπίτι και οπωσδήποτε πριν κοιμηθείς. Ο καθαρισμός προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για να απομακρύνεις κατάλοιπα μακιγιάζ, ρύπους, σκόνη και αλλεργιογόνες ουσίες. Δοκίμασε τα προϊόντα της σειράς Vinoclean της Caudalie -αφρός, λάδι, γαλάκτωμα, νερό και λοσιόν- που περιέχουν 97%-100% συστατικά φυτικής προέλευσης, ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αφού οι συσκευασίες αποτελούνται από 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Οι επιδερμίδες με ακμή, ροδόχρου ακμή, σμηγματογόνο δερματίτιδα και άλλες ιδιαιτερότητες συχνά έχουν ανάγκη από εξειδικευμένα προϊόντα που μπορούν να συνδυαστούν με τα ήδη αγαπημένα σου καλλυντικά. Μην αναβάλλεις την επίσκεψη στο δερματολόγο γιατί μόνο εκείνος μπορεί να σου συνταγογραφήσει ένα ειδικό μείγμα αλοιφών και κρεμών που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να ανακάμψει. Αυτό σε συνδυασμό με την τακτική ενυδάτωση και το σωστό καθαρισμό είναι ήδη αρκετά για να λάμπεις.