Σε κανέναν δεν αρέσει να δείχνει σα ζόμπι, ούτε σε άντρες ούτε σε γυναίκες. Ωστόσο, εμείς οι γυναίκες όμως έχουμε περισσότερους τρόπους και διάθεση να ασχοληθούμε με το θέμα και να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί εμφανίζονται εξ αρχής; Οι λόγοι είναι πολλοί: κούραση, ηλικία, κούραση των ματιών από υπερβολική χρήση οθονών, αλλεργίες, αφυδάτωση, γενετική προδιάθεση, η λίστα είναι πολύ μεγάλη και ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί την επιδερμίδα στα μάτια να κάνει «υπερωρίες». Εκτός από το concealer και το μακιγιάζ που μπορούν να καλύψουν το πρόβλημα, υπάρχουν και τρόποι να απαλλαγείς από αυτό.

Κρύα κομπρέσα

Μια κρύα (όχι παγωμένη) κομπρέσα στην περιοχή των ματιών μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να συρρικνώσει τα διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία απομακρύνοντας το πρήξιμο των ματιών και τους μαύρους κύκλους. Βρέξε ένα πανί με κρύο νερό και ακούμπησέ το στο σημείο κάτω από τα μάτια για 20 λεπτά. Επανάλαβε αν το πανί ζεσταθεί από τη θερμοκρασία σου πριν τα 20 λεπτά.

Ύπνος

Μοιάζει αυτονόητο αλλά για πολλούς δεν είναι. Όσο περισσότερο και πιο σωστά κοιμάσαι τόσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός σου σε όλα. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 7-8 ώρες βραδινού ύπνου για να ξεκουραστεί. Αν δεν καταφέρνεις για τον οποιονδήποτε λόγο να τις συμπληρώσεις κάθε βράδυ, προσπάθησε τουλάχιστον να «ξεκλέψεις» 1-2 ώρες μέσα στην ημέρα για να τις αναπληρώσεις.

Συμπυκνωμένος ορός

Τα καλλυντικά είναι φίλοι και σύμμαχοί μας. Το νέο Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix Synchronized Multi-Recovery Complex της Estée Lauder θα γίνει ο νέος σου κολλητός. Η αποκλειστική Τεχνολογία Chronolux™ Power Signal υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία επανόρθωσης της επιδερμίδας τη νύχτα, ενώ το απλικατέρ από ανοιξείδωτο ατσάλι χαρίζει άμεσα δροσιά στην επιδερμίδα διατηρείται έως και 5′. Η χρήση του δροσερού-μεταλλικού απλικατέρ με την ισχυρή αυτή σύνθεση, βοηθά στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας, μειώνει άμεσα τα πρηξίματα, ενισχύει τη φωτεινότητα και αναζωογονεί το κουρασμένο βλέμμα.