Ποιος είπε ότι για να χάσεις θερμίδες πρέπει να λιώνεις στο γυμναστήριο ή να ακολουθείς εξαντλητικές δίαιτες, για να το πετύχεις; Μπορεί το καθημερινό σου πρόγραμμα και το φόρτο εργασίας να μην βοηθούν να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε ‘σένα και στο σώμα σου, ωστόσο με καθημερινές συνήθειες γίνεται να χάσεις κάποιες θερμίδες, χωρίς να επιβαρύνεις κι άλλο τον οργανισμό σου.

1. Νερό, πολύ νερό

Το λέμε και το ξαναλέμε. Οπωσδήποτε καθημερινά πρέπει να λαμβάνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό. Εκτός ότι σε κρατάει ενυδατωμένη τώρα που η θερμοκρασια βρίσκεται στα ύψη, βοηθάει και τον μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά. Και όταν ο μεταβολισμός κάνει σωστά την δουλειά του, τότε μόνο μπορείς να έχεις απώλεια βάρους. Επομένως, ένα μπουκάλι νερό χρειάζεται πάντα να βρίσκεται στην τσάντα σου, γιατί ξεγελάει επίσης και την πείνα.

2. Το σώμα πρέπει να το κινείς

Αν κάνεις καθιστική δουλειά, τότε σίγουρα ξέρεις πολύ καλά ότι όταν το σώμα σου δεν το κινείς, αρχίζει η μέση να πονάει και οι αρθρώσεις και οι μυς να πιάνονται απίστευτα εύκολα. Δεν πρέπει να ξεχνάς να σηκώνεσαι λίγο απ’την καρέκλα για να κινείται το σώμα σου. Το ιδανικό είναι άνα 20 λεπτά, να κάνεις μια μίνι βόλτα απ’το ένα γραφείο στο άλλο για να ξεπιάνεσαι. Αν πάλι δεν μπορείς να το θυμηθείς λόγω της δουλειάς, βάλε ειδοποίηση στο κινητό σου.

3. Να χρησιμοποιείς τα χέρια

Όταν περπατάς, φρόντισε τα χέρια σου να μην κρέμονται ή να κρατούν συνεχώς το κινητό, αλλά να κινούνται κι αυτά. Κάπως έτσι, οι μύες βοηθούν να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Αν βγεις βόλτα σήμερα, κάνε μια μικρή προθέρμανση.

Διάβασε ακόμα: Κάψε το λίπος στην κοιλιά με αυτές τις 4 τροφές!