Τα μαλλιά σου θέλουν συνεχή φροντίδα και περιποίηση. Και για να τα διατηρήσεις όμορφα, υγιεί και λαμπερά έχουμε για εσένα τρεις -σχεδόν μαγικές- μάσκες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου!

Μάσκα για τόνωση του χρώματος: Μη σε ξεγελάει όμως, μιλάμε για το φυσικό σου χρώμα. Αν είσαι καστανή ή έχεις μαύρα μαλλιά χτύπησε μερικούς κόκκους καφέ ή ανακάτεψε λίγο καφέ με νερό τόσο όσο να φτιάξεις ένα ομοιογενές μείγμα. Άπλωσε το στα μαλλιά σου για κάμποση ώρα και στην συνέχεια λούσε τα. Αν είσαι κοκκινομάλα λούσε τα μαλλιά σου με χυμό κράνμπερι, ενώ τέλος αν είσαι ξανθιά πλύνε τα μαλλιά σου με λίγη σαμπάνια και αφού τα αφήσει για λίγη ώρα λούσ’τα.

Μάσκα λάμψης: Για να δώσεις στα μαλλιά σου την λάμπη που έχουν χάσει χρειάζεσαι πρωτείνη και ενυδατικό προίόν. Ανακάτεψε λοιπόν σε ένα μπολ ασπράδια αυγών και λάδι καρύδας, στην συνέχεια ζέστανε τα για 30 δευτερόλεπτα σε ένα φούρνο μικροκυμμάτων. Άπλωσε τη μάσκα, άφησε την να δράσει το λιγότερο για δεκαπέντε λεπτά και ξέπλυνε καλά. Έτοιμη!

Μάσκα για ενδυνάμωση της τρίχας: Το μυστικό σου όπλο για να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου είναι η κολοκύθα. Ναι, όσο περίεργο και αν σου ακούγεται! βράσε λίγη κολοκύθα, λιώσε την και βάλ’τη σε ένα μπολ. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Ανακατεύεις,, απλώνεις στο μαλλί, αφήνεις για δεκαπέντε λεπτά και λούζεις. Απλό!